Gestoofde karper
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr karper
150 gr kousenband
150 gr nangka
100 gr witte kool
1 serehstengel, gekneusd
4 cm laos, gekneusd
3 eetl. olie
3 asam kandis
1 kunyit blad
300 ml dunne kokosmelk (santen cair)
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinoten
6 sjalotten
5 teentjes knoflook
5 rode lomboks
6 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kouseband in stukjes, de nangka in blokjes en de kool in dunne reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de sereh, de laos, het kunyit blad, de groenten en de dunne kokosmelk toe en laat het aan de kook komen. Vervolgens het zout en de karper toevoegen en dit 10 minuten sudderen. Dan de dikke kokosmelk toevoegen en als dit kookt en de vis gaar is vervolgens serveren.
ingrediënten:
750 gr karper
150 gr kousenband
150 gr nangka
100 gr witte kool
1 serehstengel, gekneusd
4 cm laos, gekneusd
3 eetl. olie
3 asam kandis
1 kunyit blad
300 ml dunne kokosmelk (santen cair)
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinoten
6 sjalotten
5 teentjes knoflook
5 rode lomboks
6 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kouseband in stukjes, de nangka in blokjes en de kool in dunne reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de sereh, de laos, het kunyit blad, de groenten en de dunne kokosmelk toe en laat het aan de kook komen. Vervolgens het zout en de karper toevoegen en dit 10 minuten sudderen. Dan de dikke kokosmelk toevoegen en als dit kookt en de vis gaar is vervolgens serveren.