logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Gule Ramas
Gestoofde karper
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr karper
150 gr kousenband
150 gr nangka
100 gr witte kool
1 serehstengel, gekneusd
4 cm laos, gekneusd
3 eetl. olie
3 asam kandis
1 kunyit blad
300 ml dunne kokosmelk (santen cair)
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
5 kemirinoten
6 sjalotten
5 teentjes knoflook
5 rode lomboks
6 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kouseband in stukjes, de nangka in blokjes en de kool in dunne reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de sereh, de laos, het kunyit blad, de groenten en de dunne kokosmelk toe en laat het aan de kook komen. Vervolgens het zout en de karper toevoegen en dit 10 minuten sudderen. Dan de dikke kokosmelk toevoegen en als dit kookt en de vis gaar is vervolgens serveren.

Add comment

Submit

who is online

We have 46 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160925