viscurry op balinese wijze
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr stevige witvis
1/2 limoen (sap)
zout naar smaak
1 eetl tapioca bloem
6 eetl olie
Bahan-bahan saus:
ingrediënten:
1 theel trasi
2 rode uien
3 cm jahe
2 cm laos
3 rode rawits
3 teentjes knoflook
1 eetl kecap manis
1 eetl asem
250 ml water
Taburan:
garnering:
gehakte koriander blaadjes
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de trasi, de uien, de jahe, de laos, de rawits en de knoflook fijn tot een pasta. Verhit in een wok 2 eetl olie en fruit de pasta voor 2 minuten. Voeg dan de kecap, de asem en het water toe en laat dit 2 minuten zachtjes sudderen. Snijd de vis in stukjes en besprenkel dit met het limoensap, het zout en de bloem. Verhit in een pan de olie en bak de vis voor 2-3 minuten. Schep de vis eruit en voeg deze toe aan de saus. Laat de saus met de vis nog 3 minuten zachtjes sudderen. Strooi de koriander erover en serveer.
ingrediënten:
500 gr stevige witvis
1/2 limoen (sap)
zout naar smaak
1 eetl tapioca bloem
6 eetl olie
Bahan-bahan saus:
ingrediënten:
1 theel trasi
2 rode uien
3 cm jahe
2 cm laos
3 rode rawits
3 teentjes knoflook
1 eetl kecap manis
1 eetl asem
250 ml water
Taburan:
garnering:
gehakte koriander blaadjes
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de trasi, de uien, de jahe, de laos, de rawits en de knoflook fijn tot een pasta. Verhit in een wok 2 eetl olie en fruit de pasta voor 2 minuten. Voeg dan de kecap, de asem en het water toe en laat dit 2 minuten zachtjes sudderen. Snijd de vis in stukjes en besprenkel dit met het limoensap, het zout en de bloem. Verhit in een pan de olie en bak de vis voor 2-3 minuten. Schep de vis eruit en voeg deze toe aan de saus. Laat de saus met de vis nog 3 minuten zachtjes sudderen. Strooi de koriander erover en serveer.