Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Ayam Goreng Lengkuas - gebakken kip met laos
Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief
 
Ayam Goreng Lengkuas
gebakken kip met laos
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 grote kip
1 serehstengel (citroengras), gekneusd
2 salamblaadjes
4 volle theel vers geraspte laos (lengkuas/galangal)
olie

Haluskan:
boemboe:
3 teentjes knoflook
5 sjalotten
3 kemiri noten
1 theel asem
2 theel vers gerapste kunyit (kurkuma/turmeriek)
zout en suiker naar smaak

Cara Membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in 8 stukken en meng deze stukken met de boemboe. Laat de kip 1 uur marineren. Verhit een beetje olie in een pan en bak de laos krokant.
Verhit in een wok/wadjan wat olie en bak de kip rondom bruin samen met de salam en de sereh. Laat de kip daarna zachtjes stoven totdat de kip halfgaar is. Eventueel een beetje water toevoegen. Haal dan de kip uit de wok/wadjan.
Verhit dan in een wok/wadjan voldoende olie en frituur de kip goudbruin. Bestrooi de kip met de krokante laos en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 229 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40914042