banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
@Jet v Steijnja, maar je kan het ook, wel schoongemaakt, in stukken snijden als je dat wil. Ik heb ook nog een versie waarbij de inktvis gevuld wordt.
Kokkie, goedenavond.
Blijft de inktvis in één stuk?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 25 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Goreng Lengkuas
gebakken kip met laos
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 grote kip
1 serehstengel (citroengras), gekneusd
2 salamblaadjes
4 volle theel vers geraspte laos (lengkuas/galangal)
olie

Haluskan:
boemboe:
3 teentjes knoflook
5 sjalotten
3 kemiri noten
1 theel asem
2 theel vers gerapste kunyit (kurkuma/turmeriek)
zout en suiker naar smaak

Cara Membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in 8 stukken en meng deze stukken met de boemboe. Laat de kip 1 uur marineren. Verhit een beetje olie in een pan en bak de laos krokant.
Verhit in een wok/wadjan wat olie en bak de kip rondom bruin samen met de salam en de sereh. Laat de kip daarna zachtjes stoven totdat de kip halfgaar is. Eventueel een beetje water toevoegen. Haal dan de kip uit de wok/wadjan.
Verhit dan in een wok/wadjan voldoende olie en frituur de kip goudbruin. Bestrooi de kip met de krokante laos en serveer.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 60 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36329228