logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ayam Goreng Lengkuas
gebakken kip met laos
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 grote kip
1 serehstengel (citroengras), gekneusd
2 salamblaadjes
4 volle theel vers geraspte laos (lengkuas/galangal)
olie

Haluskan:
boemboe:
3 teentjes knoflook
5 sjalotten
3 kemiri noten
1 theel asem
2 theel vers gerapste kunyit (kurkuma/turmeriek)
zout en suiker naar smaak

Cara Membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in 8 stukken en meng deze stukken met de boemboe. Laat de kip 1 uur marineren. Verhit een beetje olie in een pan en bak de laos krokant.
Verhit in een wok/wadjan wat olie en bak de kip rondom bruin samen met de salam en de sereh. Laat de kip daarna zachtjes stoven totdat de kip halfgaar is. Eventueel een beetje water toevoegen. Haal dan de kip uit de wok/wadjan.
Verhit dan in een wok/wadjan voldoende olie en frituur de kip goudbruin. Bestrooi de kip met de krokante laos en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 64 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397530