logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...

Kari Ayam Jamur
Mie met kerrie kip


Bahan-bahan:
200 gr mie
1 eetl olie
3 teentjes knoflook
2 rode uien
500 ml kippenbouillon (zie recept)
1 theel kerrie java
1 cm kunyit
1 prei
50 gr jamur kancing (champignons)
25 gr kemangi
200 gr kipfilet
50 gr tauge
½ theel zout
½ theel peper
water

Cara membuat:
Bereiding:
Kook de mie in het water gaar en laat dit uitlekken. Snijd de knoflook en de uien fijn. Snijd de prei julienne en de jamur in dunne plakjes. Wrijf of maal de kunyit fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de knoflook en de uien voor 3 minuten en schep deze uit de pan. Voeg de bouillon en de kip toe en kook deze gaar. Schep de kip eruit en pluk deze fijn. Vervolgens de kerrie, de kunyit, de jamur, de prei, de kemangi, het zout en de peper toevoegen en kort gevolgd door de taugé. Verdeel de mie over borden en schep de knoflook, de uien en de kip erover. Schep dan de saus erover en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 141 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151486