zoeken
Recente reacties

19 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Laatst gelezen
- Zoetzure groenten
- Miang Kham
- Sambal Goreng Daging
- Khao Niaw Sod Sei - gevulde kleefrijstballetjes
- Babat Gongso - gekruide gebakken runderpens uit Semarang
- Udang Balado - tijgergarnalen in pittige saus
- Miyeok Muchim - zeewier salade
- Babi Rujak 2 - varkensvlees in gekruide saus
- Khor Gai Tod - gecoate gebakken kippenvleugels
- Sateh bumbu sidolie
Miyeokguk - zeewier soep


Miyeokguk
zeewier soep
ingrediënten:
75 gr miyeok, gedroogd
3000 ml water
200 gr rundvlees
3 teentjes knoflook
5 eetl vissaus
1 theel sesamolie
water
bereiding:
week de miyeok in water voor tenminste 30 minuten. Laat het daarna uitlekken en snijd het dan in kleine stukken. Snijd het vlees in dunne reepjes. Hak de knoflook fijn.
Voeg het water in een pan samen met de miyeok en kook het voor 20 minuten. Voeg dan het vlees en de knoflook toe en kook het verder voor 25 minuten zodat het vlees gaar is. Dan de vissaus toevoegen en besprenkel het met de sesam olie en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.