Miyeok Guk 미역국
rundvlees soep met zeewier
Ingrediënten:
50 gr gedroogde miyeok (zeewier)
175 gr rundvlees
5 teentjes knoflook
2 eetl guk gankjang (sojasaus)
1 eetl sesame olie
zout en peper naar smaak
2250 ml water
Bereiding:
Week eerst de miyeok in water voor 30 minuten. spoel daarna de miyeok goed af en kneed de miyoek om het zout en zand te verwijderen. Laten uitlekken en daarna in kleine stukjes snijden. Hak de knoflook fijn en snijd het vlees in dunne plakjes. Marineer het vlees met 1 eetl sojasaus, de knoflook en wat peper.
verhit in een pan de olie en bak het vlees rondom bruin. Voeg de miyeok en de sojasaus toe en bak nog voor 4 minuten. Dan het water toevoegen en schuim het af. Vervolgens zout en peper naar smaak toevoegen en het geheel zachtjes afgesloten 30 minuten laten stoven totdat het vlees gaar is geworden.Serveer.