Recente reacties

Ilona Van den akker 19 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Write a comment
Miyeok Guk 미역국 - rundvlees soep met zeewier

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Miyeok Guk 미역국
rundvlees soep met zeewier

Ingrediënten:
50 gr gedroogde miyeok (zeewier)
175 gr rundvlees
5 teentjes knoflook
2 eetl guk gankjang (sojasaus)
1 eetl sesame olie
zout en peper naar smaak
2250 ml water
 
Bereiding:
Week eerst de miyeok in water voor 30 minuten. spoel daarna de miyeok goed af en kneed de miyoek om het zout en zand te verwijderen. Laten uitlekken en daarna in kleine stukjes snijden. Hak de knoflook fijn en snijd het vlees in dunne plakjes. Marineer het vlees met 1 eetl sojasaus, de knoflook en wat peper. 
verhit in een pan de olie en bak het vlees rondom bruin. Voeg de miyeok en de sojasaus toe en bak nog voor 4 minuten. Dan het water toevoegen en schuim het af. Vervolgens zout en peper naar smaak toevoegen en het geheel zachtjes afgesloten 30 minuten laten stoven totdat het vlees gaar is geworden.Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 66 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42275598