zoeken
Recente reacties



Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.



Laatst gelezen
- Sambal Goreng Kentang Petai - gebakken aardappelen met petai/peteh bonen
- Krengsengan 2 - pittig lamsvlees
- Pepes Tahu Jamur - Gestoomd tahu met paddenstoelen
- Sambal Pelecing
- Mu Pad Prick Gang Dang - varkensvlees met rode curry
- Bistik Jawa - Biefstuk met saus
- Pantolo tandua kayu - krabbetjes met cassaveblad en prei
- Ayam Putih
- Sambal Goreng Pedas - pittig gebakken boontjes
- Pepes ikan patin Palembang - gestoomde gegrilde meerval
Daging Bumbu Dendeng - rundvlees met koriander


Daging Bumbu Dendeng
rundvlees met koriander
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
1 theel peper
4 eetl olie
Bahan-bahan marinade:
bumbu:
4 teentjes knoflook
3 cm laos
1 eetl gula java (palmsuiker)
1 eetl arachide olie
1 eetl ketumbar
Bahan-bahan saus:
ingrediënten saus:
1 eetl kecap asin
1 kecap manis
1 theel sambal ulek (zie recept)
1/2 citroen (sap)
1 eetl asem
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Rasp de laos en snijd de knoflook fijn. Meng de ingrediënten voor de marinade goed doorelkaar en marineer hiermee het vlees voor 3 uur.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees kort. Bestrooi het vlees met de peper en leg het vlees op een bord. Voeg de ingrediënten voor de saus toe en kook dit kort. Giet de saus daarna over het vlees en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda