Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
1 Comment
Daging Bumbu Dendeng - rundvlees met koriander

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 

Daging Bumbu Dendeng
rundvlees met koriander


Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
1 theel peper
4 eetl olie

Bahan-bahan marinade:
bumbu:
4 teentjes knoflook
3 cm laos
1 eetl gula java (palmsuiker)
1 eetl arachide olie
1 eetl ketumbar

Bahan-bahan saus:
ingrediënten saus:
1 eetl kecap asin
1 kecap manis
1 theel sambal ulek (zie recept)
1/2 citroen (sap)
1 eetl asem

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Rasp de laos en snijd de knoflook fijn. Meng de ingrediënten voor de marinade goed doorelkaar en marineer hiermee het vlees voor 3 uur.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees kort. Bestrooi het vlees met de peper en leg het vlees op een bord. Voeg de ingrediënten voor de saus toe en kook dit kort. Giet de saus daarna over het vlees en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    · 4 years ago
    Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.

who is online

We hebben 142 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42085779