soun met kip
Ingrediënten:
175 gr soun / glass noodles
1 kipfilet
10 shi-take paddenstoelen
1 ui
9 teentjes knoflook
750 ml kippenbouillon (zie recept)
125 ml annatto water (zie recept)
1/2 kleine wortel
1/2 prei
1 bosje selderij
1 1/2 eetl vissaus
1/2 theel peper
4 eetl olie
water
Garnering:
1 lente-ui, fijngesneden
partjes limoen
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de kip gaar. Snijd de kip daarna in stukjes. Hak de knoflook fijn en snijd de ui fijn. Snijd de wortel en de prei julliene. Snijd de selderij fijn. Week eerst de shi-take in water en snijd deze daarna in dunne reepjes. Week de soun in water voor 10 minuten en snijd deze dan in stukken.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de ui toe en bak deze zacht. Voeg dan de kip en de shi-take toe en bak deze voor 2 minuten. Vervolgens de bouillon en het annatto water toevoegen en breng aan de kook. Voeg de wortel, de prei en de selderij toe en kook voor 3 minuten. Voeg dan de soun toe en kook voor 3 minuten. Meng dan de vissaus en de peper toe en meng. Garneer het met de lente-ui en de limoen schijfjes.