Song-IBahb
rijst met rundvlees en paddenstoelen
Ingrediënten:
250 gr (kastanje)champignons
100 gr rundvlees (ossenhaas)
5 sjalotjes
500 gr rijst
750 ml water
2 eetl lichte sojasaus
1 theel zout
1/2 theel peper
2 eetl sesamzaad, geroosterd
1 eetl sesam olie
1 eetl olie
Bereiding:
Snijd de sjalotjes in dunne plakjes. Snijd het vlees in dunne reepjes. Snijd de champignons in dunne plakjes.
Verhit in een pan de olie en de sesam olie en bak het vlees, de sjalotjes en de paddenstoelen voor 2 minuten. Voeg dan de rijst toe en bak dit 1 minuut.
Dan de sojasaus, de peper, het zout en het sesam zaad toevoegen en meng goed. Vervolgens het water toevoegen en breng aan de kook. Dan op laag vuur en afgesloten nog 20 minuten koken. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Yu Xiang Qie Zi - pittige aubergine
- Pecelan - gemengde groenten met pindasaus
- Bok Choy - Paksoi - 蒜蓉小白菜 - roerbak met knoflook en peper
- Sambal Bangkok - sambal met honing
- Ayam Jamur Kecap - gebakken kip met paddenstoelen en kecap
- Udang Bakar - geroosterde gekruide tijger garnalen
- Ayam Kecap Cabai Hijau - gebakken kip in pittige kecap saus
- Anak Totok Depok - ijs met vruchten
- Ayam Parape Makassar - geroosterde kip uit Makassar
- Sambal Goreng Tempe - gebakken reepjes tempe
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...