Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Filipijnse nasi goreng

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Filipijnse nasi goreng
filipijnse gebakken rijst
ingrediënten:
8 kopjes gekookte rijst (ong. 300 gr. ongekookt)
3 eieren
1 lapchang worstje in stukken gesneden
4 eetl arachide olie
3 eetl gehakte knoflook
2 eetl gehakte verse gember
1 bosje lente-uitjes
3 eetl sojasaus (ketjap)
1 theel zout
1 theel witte peper

bereiding:
Verhit 2 eetl olie in een wok/wadjan en bak onder voortdurend roeren de eieren totdat ze gestold zijn. Schep de eieren dan uit de wok. Voeg 2 eetl olie toe en bak daarin de knoflook en de gember. Dan de lapchang en de gesneden lente-uitjes toevoegen en onder voortdurend omscheppen de rijst. Voeg dan de eieren, de sojasaus, het zout en de witte peper toe. Bak de rijst goed heet op. Serveer.

variatie:
vervang de lapchang worst door tahu/tofu en grof gesneden lomboks of rawits
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 67 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42100020