banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 3 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Filipijnse nasi goreng

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Filipijnse nasi goreng
filipijnse gebakken rijst
ingrediënten:
8 kopjes gekookte rijst (ong. 300 gr. ongekookt)
3 eieren
1 lapchang worstje in stukken gesneden
4 eetl arachide olie
3 eetl gehakte knoflook
2 eetl gehakte verse gember
1 bosje lente-uitjes
3 eetl sojasaus (ketjap)
1 theel zout
1 theel witte peper

bereiding:
Verhit 2 eetl olie in een wok/wadjan en bak onder voortdurend roeren de eieren totdat ze gestold zijn. Schep de eieren dan uit de wok. Voeg 2 eetl olie toe en bak daarin de knoflook en de gember. Dan de lapchang en de gesneden lente-uitjes toevoegen en onder voortdurend omscheppen de rijst. Voeg dan de eieren, de sojasaus, het zout en de witte peper toe. Bak de rijst goed heet op. Serveer.

variatie:
vervang de lapchang worst door tahu/tofu en grof gesneden lomboks of rawits
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 86 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38725207