logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Bringhe
rijst met kip, varkensvlees en garnalen in kokosmelk

Ingrediënten:
1 kip, gekookt
250 gr varkensvlees, gekookt voor 15 minuten
125 gr garnalen
400 gr kleefrijst
5 teentjes knoflook
1/2 ui
1 salam blad
1 theel zout
750 ml santen cair (dunne kokosmelk)
125 gr erwten
1 theel kunyit
3 eetl olie

garnering:
3 eieren, hardgekookt
1 rode paprika

Bereiding:
Snijd de kip en het varkensvlees in stukjes. Maak de garnalen schoon. Hak de knoflook fijn en snijd de ui fijn. Halveer de eieren en snijd de paprika in dunne reepjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook voor 1 minuut. Voeg dan de ui toe en bak deze glazig. Voeg de kip en het varkensvlees toe en bak deze in 5 minuten bruin.
Voeg dan de rijst toe samen met de salam, het zout, de erwten, de kunyit en de kokosmelk en roer goed. Kook het geheel zachtjes en afgesloten voor 20 minuten. Voeg dan de garnalen en kook het nog zachtjes voor 5 minuten. Garneer het met de eieren en de paprika en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 104 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44175964