Bringhe
rijst met kip, varkensvlees en garnalen in kokosmelk
Ingrediënten:
1 kip, gekookt
250 gr varkensvlees, gekookt voor 15 minuten
125 gr garnalen
400 gr kleefrijst
5 teentjes knoflook
1/2 ui
1 salam blad
1 theel zout
750 ml santen cair (dunne kokosmelk)
125 gr erwten
1 theel kunyit
3 eetl olie
garnering:
3 eieren, hardgekookt
1 rode paprika
Bereiding:
Snijd de kip en het varkensvlees in stukjes. Maak de garnalen schoon. Hak de knoflook fijn en snijd de ui fijn. Halveer de eieren en snijd de paprika in dunne reepjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook voor 1 minuut. Voeg dan de ui toe en bak deze glazig. Voeg de kip en het varkensvlees toe en bak deze in 5 minuten bruin.
Voeg dan de rijst toe samen met de salam, het zout, de erwten, de kunyit en de kokosmelk en roer goed. Kook het geheel zachtjes en afgesloten voor 20 minuten. Voeg dan de garnalen en kook het nog zachtjes voor 5 minuten. Garneer het met de eieren en de paprika en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Lotek - gemengde groenten in een pindasaus
- Soegogi gui - geroosterd rundvlees
- Otak goreng telor
- Bobengka - kokoscake uit Manando (Sulawesi)
- Otal godok
- Masak Sepit Sumatra - gekruid gestoofd rundvlees uit Sumatra
- Cara Isi - ronde cakejes met kipvulling
- Botok Cumi Asin - gestoomde intvis met tahu en peteh
- Sambal Bawang Jambal - sambal van ui en vis
- Tumis Daun Genjer - Gestoofd moeraskruid met garnalen
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...