banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 5 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 6 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Udang Goreng Mentega
in boter gebakken gekruide garnalen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr garnalen, gepeld
1 citroen, sap
1 theel zout
1/2 theel peper
3 cm jahe
6 teentjes knoflook
3 lente-uitjes
1 theel kecap asin
1 theel kecap manis
1 theel palmsuiker
1 eetl boter
1 eetl sesam olie
1 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Hak de knoflook fijn, rasp de jahe en snijd de lente-ui fijn. Meng in een kom de garnalen met het citroensap, de jahe, 1/2 theel zout en 1/4 theel peper en laat dit tenminste 40 minuten marineren.
Verhit in een pan 1/2 eetl olie en een 1/2 eetl sesamolie en fruit de knoflook maar zorg ervoor dat deze niet bruin wordt (moet nog geelachtig zijn) en zet apart.
Verhit in een pan 1/2 eetl sesamolie en 1/2 eetl olie en bak de garnalen half gaar. Dan de kecaps, het zout, de peper en de palmsuiker toe en roer totdat alles goed is gemengd (2 minuten) Dan de boter toevoegen en smelt deze. Vervolgens de gebakken knoflook en de lente-ui toevoegen en meng goed.
Het bakken duurt in totaal 5 minuten en zorgt ervoor dat de garnalen niet droog worden.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 122 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36364252