logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Udang Goreng Mentega
in boter gebakken gekruide garnalen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr garnalen, gepeld
1 citroen, sap
1 theel zout
1/2 theel peper
3 cm jahe
6 teentjes knoflook
3 lente-uitjes
1 theel kecap asin
1 theel kecap manis
1 theel palmsuiker
1 eetl boter
1 eetl sesam olie
1 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Hak de knoflook fijn, rasp de jahe en snijd de lente-ui fijn. Meng in een kom de garnalen met het citroensap, de jahe, 1/2 theel zout en 1/4 theel peper en laat dit tenminste 40 minuten marineren.
Verhit in een pan 1/2 eetl olie en een 1/2 eetl sesamolie en fruit de knoflook maar zorg ervoor dat deze niet bruin wordt (moet nog geelachtig zijn) en zet apart.
Verhit in een pan 1/2 eetl sesamolie en 1/2 eetl olie en bak de garnalen half gaar. Dan de kecaps, het zout, de peper en de palmsuiker toe en roer totdat alles goed is gemengd (2 minuten) Dan de boter toevoegen en smelt deze. Vervolgens de gebakken knoflook en de lente-ui toevoegen en meng goed.
Het bakken duurt in totaal 5 minuten en zorgt ervoor dat de garnalen niet droog worden.

Add comment

Submit

who is online

We have 126 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176042