Udang Goreng Mentega
in boter gebakken gekruide garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr garnalen, gepeld
1 citroen, sap
1 theel zout
1/2 theel peper
3 cm jahe
6 teentjes knoflook
3 lente-uitjes
1 theel kecap asin
1 theel kecap manis
1 theel palmsuiker
1 eetl boter
1 eetl sesam olie
1 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Hak de knoflook fijn, rasp de jahe en snijd de lente-ui fijn. Meng in een kom de garnalen met het citroensap, de jahe, 1/2 theel zout en 1/4 theel peper en laat dit tenminste 40 minuten marineren.
Verhit in een pan 1/2 eetl olie en een 1/2 eetl sesamolie en fruit de knoflook maar zorg ervoor dat deze niet bruin wordt (moet nog geelachtig zijn) en zet apart.
Verhit in een pan 1/2 eetl sesamolie en 1/2 eetl olie en bak de garnalen half gaar. Dan de kecaps, het zout, de peper en de palmsuiker toe en roer totdat alles goed is gemengd (2 minuten) Dan de boter toevoegen en smelt deze. Vervolgens de gebakken knoflook en de lente-ui toevoegen en meng goed.
Het bakken duurt in totaal 5 minuten en zorgt ervoor dat de garnalen niet droog worden.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sayur Terung Medan - gestoofde gekruide aubergine
- Kue Bugis 2
- Semur Andilan Betawi - smoor van rundvlees uit Jakarta
- Asam Padeh Gadang - gestoofd gekruid rundvlees uit Padang
- Kacang Panjang Tumis Jamur - roerbak van kousenband met paddenstoelen
- Pokcoy Tumis Udang - roerbak van paksoy en garnalen
- Kare Kembang Kol - curry van bloemkool met kip
- Daging Kukus Berkuah Jamur - gestoomd vlees met paddenstoelen
- Empal pedis - droogggebakken vlees
- Daging Masak Kacang - gekruid rundvlees met pinda's
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...