Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Ayam Semur Jawa - zoete kip in saus

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Ayam Semur Jawa
kip in saus

Bahan-bahan;
ingrediënten:
1 kip
4 uien
2 teentjes knoflook
2 rode lomboks
2 eetl kecap manis
1 limoen (sap)
3 kruidnagelen
250 ml kippenbouillon (zie recept)
zout naar smaak
3 eetl olie

Cara membuat:
bereiding;
Snijd de kip in stukken. Snijd de uien de knoflook fijn. Snijd de lomboks in dunne ringetjes. Wrijf de kip in met het limoensap en de kecap. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de kip goudbruin. Voeg dan de overige ingrediënten toe en laat het geheel 30 minuten zachtjes afgesloten sudderen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 48 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41932337