zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Moo Dang - geroosterd varkensvlees
- Sambal Bajak
- Gamja jorim - aardappel gerecht (banchan)
- Ayam Santan - Kip met kokos
- Pempek lenjer - visdeeg
- Gulai Daun Singkong Tumbuk - gegrilde vis met cassavebladeren
- Sayur Daun Singkong - Sajoer van cassaveblad
- Gele curry pasta
- Gamja Jorim 감자조림 - gebakken pittige aardappelen
- Sate banjar - pittige kipsate
Pengat ikan teri - Gekruide gedroogde visjes in bananenblad


Pengat ikan teri
Gekruide gedroogde visjes in bananenblad
Gekruide gedroogde visjes in bananenblad
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr gedroogde visjes (ikan teri)
6 sjalotten
5 rode lomboks
1 prei
1 klein bosje citroenbasilicum
1 limoen (sap)
zout naar smaak
bananenblad
houten prikkers
water
Cara membuat:
Bereiding:
Week de vis voor minimaal 2 uur in water. Snijd de sjalotten in dunne plakjes, ontpit de lomboks en snijd deze in dunne reepjes evenals de prei. Meng de uitgelekte visjes met de sjalotten, de lomboks, de prei, de basilicumblaadjes, het zout en het limoensap. Verdeel het mengsel in vier porties en verpak de porties in bananenblad. Zet de uiteinden dicht met de prikkers en stoom vervolgens de pakketjes in 20 minuten gaar.
ingrediënten:
200 gr gedroogde visjes (ikan teri)
6 sjalotten
5 rode lomboks
1 prei
1 klein bosje citroenbasilicum
1 limoen (sap)
zout naar smaak
bananenblad
houten prikkers
water
Cara membuat:
Bereiding:
Week de vis voor minimaal 2 uur in water. Snijd de sjalotten in dunne plakjes, ontpit de lomboks en snijd deze in dunne reepjes evenals de prei. Meng de uitgelekte visjes met de sjalotten, de lomboks, de prei, de basilicumblaadjes, het zout en het limoensap. Verdeel het mengsel in vier porties en verpak de porties in bananenblad. Zet de uiteinden dicht met de prikkers en stoom vervolgens de pakketjes in 20 minuten gaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.