Ching Chow Ho Yau Har Yan
roerbak van garnalen met oestersaus
Ingrediënten:
250 gr garnalen
2 teentjes knoflook
1 cm jahe
1 eetl oestersaus
2 eetl Shaoxing rijstwijn
125 ml visbouillon (zie recept)
2 theel maziena + 1 eetl water
2 eetl olie
Bereiding:
Pel de garnalen en maak deze schoon. Plet de knoflook en rasp de jahe. Verhit in een pan de olie op laag vuur en fruit de knoflook totdat deze goudbruin is geworden. Voeg dan de ganralen toe en bak op hoog vuur totdat deze van kleur veranderen.
Vervolgens de oestersaus, de rijstwijn en de bouillon toevoegen en breng aan de kook. Dan de maizena oplossing toevoegen en roer totdat de saus indikt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Ikan Kering
- Lapis daging Surabaya - Rundvlees gestoofd in kecapsaus
- Bakso Goreng Ayam - Gebakken kipballetjes
- Oseng Tempe Udang - gebakken tempe met garnalen
- Acar Benig - atjar
- Tengleng - Stoofpot van geitenvlees
- Cah Sapi Sawi Asin - rundvlees met gezouten kool
- Ayam Kemangi Priangan - pittige kip met kemangi en tomaat
- Sayur Menir 3 - Sajoer van spinazie en mais
- Tumis Ayam Saus Cabai Merah - gebakken kip in een zoete rode pepersaus
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...