Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Gebakken garnalen met zout en peper - 椒盐虾

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gebakken garnalen met zout en peper - 椒盐虾

Ingrediënten Jio Yan:
1 theel hele sichuan peperkorrels
1/2 steranijs
1/2 theel sesam zaad
1/4 tsp anijs zaad
4 theel zout

Ingrediënten:
300 gr garnalen
3 eetl maizena/taopica
olie
2 sjalotjes
3 rode lomboks
3 groene lomboks
8 teentjes knoflook
4 cm jahe
1 lente-ui

Bereiding:
Verhit in pan en rooster op laag vuur de, Sichuan peper, de steranijs, de sesam zaad, de anijszaad en het zout en roer regelamtig. Als het zout donker wordt dan wrijf of maal de ingrediënten fijn.
Maak de garnalen schoon in stromend water en dep deze daarna droog. Wentel de garnalen door de maizena.
Verhit in een pan voldoende olie en voeg de garnalen toe en deze rose en krokant. Schep de garnalen uit de pan en laat een dun laagje olie achter.
Hak de sjalotjes, de lomboks, de knoflook en de jahe fijn en snijd de lente-ui fijn. Verhit de pan opnieuw en voeg de sjalotjes, de lomboks, de knoflook en de jahe toe en bak deze op middelhoog voor voor 1 minuut. Dan de garnalen toevoegen en 1 theel van de jio yan (om meer naar smaak) en meng alles goed. Meng dan de lente-ui erdoor en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 183 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41067395