Gebakken garnalen met zout en peper - 椒盐虾
Ingrediënten Jio Yan:
1 theel hele sichuan peperkorrels
1/2 steranijs
1/2 theel sesam zaad
1/4 tsp anijs zaad
4 theel zout
Ingrediënten:
300 gr garnalen
3 eetl maizena/taopica
olie
2 sjalotjes
3 rode lomboks
3 groene lomboks
8 teentjes knoflook
4 cm jahe
1 lente-ui
Bereiding:
Verhit in pan en rooster op laag vuur de, Sichuan peper, de steranijs, de sesam zaad, de anijszaad en het zout en roer regelamtig. Als het zout donker wordt dan wrijf of maal de ingrediënten fijn.
Maak de garnalen schoon in stromend water en dep deze daarna droog. Wentel de garnalen door de maizena.
Verhit in een pan voldoende olie en voeg de garnalen toe en deze rose en krokant. Schep de garnalen uit de pan en laat een dun laagje olie achter.
Hak de sjalotjes, de lomboks, de knoflook en de jahe fijn en snijd de lente-ui fijn. Verhit de pan opnieuw en voeg de sjalotjes, de lomboks, de knoflook en de jahe toe en bak deze op middelhoog voor voor 1 minuut. Dan de garnalen toevoegen en 1 theel van de jio yan (om meer naar smaak) en meng alles goed. Meng dan de lente-ui erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Semur Peranakan Bogor - gestoofd rundvlees in donkere saus
- Ayam Suwir Kepala Sangrai - gekruide kip met kokos
- Beef Szechuan - biefstuk met bleekselderij en paprika
- Gaeng Gai - Kip met Bamboe
- Sambal Cabe Rawit Aceh - pittige sambal van rawits uit Aceh/Atjeh
- Barobbo - mais met groenten uit Sulawesi
- Ikan Cakalang Fufu - Gestoofde tonijn
- Bubur Manado (tinutuan) - Rijstepap met groenten
- Opor Ayam Pekalongan - gebakken gekruide kip
- Ayam Dimasak Putih - in kokosmelk gestoofde gekruide kip
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...