Musawaroh
gestoofde kippenlevertjes en maagjes
Bahan-bahan
ingrediënten:
6 kippenlevers
6 kippenmaagjes
2 jeruk purut blaadjes
2 eetl kecap manis
300 ml water
1/2 theel zout
1 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1/4 theel jinten
2 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de levertjes en de maagjes in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut voor 3 minuten. Voeg dan de lever en de maagjes toe samen met de kecap en meng dit goed. Dan het water toevoegen en het zout en laat het zachtjes sudderen totdat alles gaar is geworden en de saus is ingedikt.
Laatst gelezen
- Telur Masak Kacang - eieren in pindasaus
- Pesan be pasih - Gegrilde vis in bananenblad
- Ayam Setan - duivelse kip
- Tempe tahu kotok
- Ayam Paprika Pedis - pittige kip met paprika
- Babi Pongteh - varkensbuik in een saus van tauco
- Sambal kemiri 1 - Sambal met kemirinootjes
- Ikan Panggang Sambal Mangga - gegrilde vis met mangosaus
- Bakso Goreng Ayam - Gebakken kipballetjes
- Dadar Tegal - omelet met kokos
Recente reacties

2 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
3 months ago Nasi goreng rendang - gebakken rijst met tonijn
kenur = kencur?
oeps, aangepast en bedankt
oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?

5 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave

5 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink

6 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling

6 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....

1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten
@Rens: in het algemeen voor 4 personen
@Rens: in het algemeen voor 4 personen
meest gelezen
- Rendang - rendang van rundvlees
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Nasi Goreng - Gebakken rijst
- Babi ketjap
- Sayur Lodeh 3 - eenvoudige Sajoer lodeh
- Sambal goreng telor - Sambal goreng ei
- Pepesan Ikan Kembung - pepesan van makreel
- Bami goreng - gebakken mie
- Spekkoek - Indische in laagjes gebakken cake
- Sponscake - luchtige cake
Musawaroh - gestoofde kippenlevertjes en maagjes


- Gegevens
- Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.