Sayap Ayam Rempah
gebakken gekruide kippenvleugels
Bahan-bahan:
ingrediënten:
15 kippenvleugels
1/2 theel peper
3 cm lengkuas/laos
1 cm kaneel
2 salam blad
2 cm jahe
500 ml water
2 theel zout
1 theel palmsuiker
1/4 theel limoen, sap
olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
Cara membuat:
bereiding:
Rasp de jahe en de laos. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Wrijf de vleugels in met 1 theel zout en de peper. Verhit in een pan voldoende olie en bak de vleugels goudbruin en zet apart.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de laos, de kaneel, de salam blad en de jahe voor 4 minuten. Voeg dan de vleugels to en meng goed.
Vervolgens het water, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook het totdat de saus is ingedikt. Meng dan het limoensap erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Asem Manis Tempeh - tempé in zoet-zure saus
- See Yo Ngau Yook - rood gestoofd rundvlees
- Dengke Laen - barbeel met een kruidige saus
- Ayam Tempra - gesmoorde kip in een ui en kecapsaus
- Tahu Goreng Bumbu Bali - gebakken tahu met een Balinese saus
- Ayam Kerrie Putih - kip in witte kerrie
- Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
- Yeolmu mulkimchi - zomer radijs kimchi
- Kerang masak cabai hijau asam - gebakken mosselen in een kruidige zurige saus
- Sambal goreng kentang kering
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...