gebakken gekruide kippenvleugels
Bahan-bahan:
ingrediënten:
15 kippenvleugels
1/2 theel peper
3 cm lengkuas/laos
1 cm kaneel
2 salam blad
2 cm jahe
500 ml water
2 theel zout
1 theel palmsuiker
1/4 theel limoen, sap
olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
Cara membuat:
bereiding:
Rasp de jahe en de laos. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Wrijf de vleugels in met 1 theel zout en de peper. Verhit in een pan voldoende olie en bak de vleugels goudbruin en zet apart.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de laos, de kaneel, de salam blad en de jahe voor 4 minuten. Voeg dan de vleugels to en meng goed.
Vervolgens het water, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook het totdat de saus is ingedikt. Meng dan het limoensap erdoor en serveer.