Mu Op
koteletjes in bijzondere saus
Ingrediënten:
500 gr varkenskoteletjes
3 steranijs
2 kaneelstokjes
2 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 theel zout
2 eetl kecap asin
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel kecap manis
1 eetl maizena
2 eetl water
water
Bereiding:
Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn. Meng dit met de steranijs, de kaneel, het zout, de kecaps en de suiker. Marineer hiermee het vlees voor tenminste 4 uur.
Leg het vlees met de marinade in een pan en voeg water toe totdat het vlees net onderstaat. Kook het geheel zachtjes totdat het vocht is gehalveerd.
Meng de maizena met het water. Haal het vlees uit de pan en voeg de maizena toe en kook dit voor een minuut totdat de saus dik is geworden. Giet de saus over het vlees en serveer.