Varkensvlees in zoete kecapsaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
450 gr varkensvlees
8 rode sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 groene lomboks
7 cm gember (jahe/djahé)
2 eetl. olie
5 eetl. ketjap manis
2 eetl. ketjap asin
1 theel. zwarte peper
Cara mambuat:
Bereiding:
Snijd de gember in vier stukken en kneus deze. Snijd de sjalotten en de knoflkook fijn en de lomboks grof. Snijd het vlees in kleine blokjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten. voeg dan de gember en het vlees toe en bak dit 3 minuten. Dan de beide ketjaps toevoegen en nog 1 minuut bakken. Dan de peper en de lomboks toevoegen en het geheel in 30 minuten gaar stoven. Eventueel wat water toevoegen indien nodig.
ingrediënten:
450 gr varkensvlees
8 rode sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 groene lomboks
7 cm gember (jahe/djahé)
2 eetl. olie
5 eetl. ketjap manis
2 eetl. ketjap asin
1 theel. zwarte peper
Cara mambuat:
Bereiding:
Snijd de gember in vier stukken en kneus deze. Snijd de sjalotten en de knoflkook fijn en de lomboks grof. Snijd het vlees in kleine blokjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten. voeg dan de gember en het vlees toe en bak dit 3 minuten. Dan de beide ketjaps toevoegen en nog 1 minuut bakken. Dan de peper en de lomboks toevoegen en het geheel in 30 minuten gaar stoven. Eventueel wat water toevoegen indien nodig.