zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Guisadong Repolyo - gestoofde kool met vlees
- Ayam Bumbu Bali - gebakken kip in een pittige rode saus
- Pa Kimchi - kimchi van lente-ui
- Serabi - Flensjes met zoete kokosmelksaus
- Dendeng Ragi - gekruid rundvlees met kokos
- Ayam Bumbu Kemangi - Gebakken kip in een frisse pittige saus
- Sate kikil bumbu kacang pedas - sate kikil in pittige pindasaus
- Rabo'ruan - gekruid visvlees uit Kalimantan
- Gulai Kapau - in kokosmelk gestoofde groenten met vlees
- Daging Petis Cabai Rawit - geurend rundvlees met pepers
Be celeng gerangasem base Bali


Be celeng gerangasem base Bali
varkensvlees
varkensvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr varkensvlees
1 serehstengel, gekneusd
2 eetl. olie
1 theel. trassi bakar
3 salam blad
4 jeruk perutblaadjes
2000 ml water
Haluskan:
boemboe:
9 kemirinootjes
8 sjalotten
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks
8 rawits
7 cm gember (jahe/djahé)
2 cm kencur van
4 cm kunyit (kurkuma)
1 eetl. base wangenan (zie recept)
2 eetl. olie
Cara mambuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Wrijf of maal alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng door de boemboe het vlees en laat dit 2 1/2 uur marineren. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de trassi, de sereh, de salam en de jeruk purut voor 2 minuten en voeg dan het vlees en het water toe. Laat dit zachtjes 25 minuten stoven en dan nog 30 minuten op laag vuur zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is.
ingrediënten:
1000 gr varkensvlees
1 serehstengel, gekneusd
2 eetl. olie
1 theel. trassi bakar
3 salam blad
4 jeruk perutblaadjes
2000 ml water
Haluskan:
boemboe:
9 kemirinootjes
8 sjalotten
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks
8 rawits
7 cm gember (jahe/djahé)
2 cm kencur van
4 cm kunyit (kurkuma)
1 eetl. base wangenan (zie recept)
2 eetl. olie
Cara mambuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Wrijf of maal alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng door de boemboe het vlees en laat dit 2 1/2 uur marineren. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de trassi, de sereh, de salam en de jeruk purut voor 2 minuten en voeg dan het vlees en het water toe. Laat dit zachtjes 25 minuten stoven en dan nog 30 minuten op laag vuur zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.