varkensvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr varkensvlees
1 serehstengel, gekneusd
2 eetl. olie
1 theel. trassi bakar
3 salam blad
4 jeruk perutblaadjes
2000 ml water
Haluskan:
boemboe:
9 kemirinootjes
8 sjalotten
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks
8 rawits
7 cm gember (jahe/djahé)
2 cm kencur van
4 cm kunyit (kurkuma)
1 eetl. base wangenan (zie recept)
2 eetl. olie
Cara mambuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Wrijf of maal alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng door de boemboe het vlees en laat dit 2 1/2 uur marineren. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de trassi, de sereh, de salam en de jeruk purut voor 2 minuten en voeg dan het vlees en het water toe. Laat dit zachtjes 25 minuten stoven en dan nog 30 minuten op laag vuur zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is.
ingrediënten:
1000 gr varkensvlees
1 serehstengel, gekneusd
2 eetl. olie
1 theel. trassi bakar
3 salam blad
4 jeruk perutblaadjes
2000 ml water
Haluskan:
boemboe:
9 kemirinootjes
8 sjalotten
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks
8 rawits
7 cm gember (jahe/djahé)
2 cm kencur van
4 cm kunyit (kurkuma)
1 eetl. base wangenan (zie recept)
2 eetl. olie
Cara mambuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Wrijf of maal alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng door de boemboe het vlees en laat dit 2 1/2 uur marineren. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de trassi, de sereh, de salam en de jeruk purut voor 2 minuten en voeg dan het vlees en het water toe. Laat dit zachtjes 25 minuten stoven en dan nog 30 minuten op laag vuur zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is.