Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Be celeng gerangasem base Bali

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Be celeng gerangasem base Bali
varkensvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr varkensvlees
1 serehstengel, gekneusd
2 eetl. olie
1 theel. trassi bakar
3 salam blad
4 jeruk perutblaadjes
2000 ml water

Haluskan:
boemboe:
9 kemirinootjes
8 sjalotten
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks
8 rawits
7 cm gember (jahe/djahé)
2 cm kencur van
4 cm kunyit (kurkuma)
1 eetl. base wangenan (zie recept)
2 eetl. olie

Cara mambuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Wrijf of maal alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng door de boemboe het vlees en laat dit 2 1/2 uur marineren. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de trassi, de sereh, de salam en de jeruk purut voor 2 minuten en voeg dan het vlees en het water toe. Laat dit zachtjes 25 minuten stoven en dan nog 30 minuten op laag vuur zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 74 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42261840