banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 3 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Icon Write a comment
Be celeng gerangasem base Bali
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Be celeng gerangasem base Bali
varkensvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr varkensvlees
1 serehstengel, gekneusd
2 eetl. olie
1 theel. trassi bakar
3 salam blad
4 jeruk perutblaadjes
2000 ml water

Haluskan:
boemboe:
9 kemirinootjes
8 sjalotten
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks
8 rawits
7 cm gember (jahe/djahé)
2 cm kencur van
4 cm kunyit (kurkuma)
1 eetl. base wangenan (zie recept)
2 eetl. olie

Cara mambuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Wrijf of maal alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng door de boemboe het vlees en laat dit 2 1/2 uur marineren. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de trassi, de sereh, de salam en de jeruk purut voor 2 minuten en voeg dan het vlees en het water toe. Laat dit zachtjes 25 minuten stoven en dan nog 30 minuten op laag vuur zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 83 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40444123