zoeken
Recente reacties

1 days ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

25 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Gule Prasanga 2 - Gestoofd lamsvlees
- Godoh - Gebakken Banaan
- Kambing Krewedan - pittig gebakken lamsvlees in kecapsaus
- Tumis Curni-Cumi Hitam - Zoetzuur gebakken inktvis
- Gar Doog Mu Hung Le - gekruide ribbetjes / krabbetjes (2 pp)
- udang bumbu dendeng - kruidige gebakken garnalen
- Gang Massaman Mu - gele varkenscurry
- Garih Betanak - gezouten vis met eieren in kruidige saus
- Ayam Bumbu Petis
- Gyeranmari - Omelet (banchan)
Be celeng gerangasem base bali - gemarineerd varkensvlees


Be celeng gerangasem base bali
gemarineerd varkensvlees
gemarineerd varkensvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr varkensvlees
1 serehstengel, gekneusd
2 eetl. olie
1 theel. trasi bakar
4 salam blaadjes
4 jeruk purutblaadjes
1750 ml heet water
Haluskan:
boemboe:
9 kemirinootjes
8 sjalotjes,
5 teentjes knoflook
5 rode lomboks,
8 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
2,5 cm kencur
4 cm kunyit (kurkuma)
1 eetl. base wangenan (zie recept)
2 eetl. olie
Cara-membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dit met de olie. Meng het vlees door de boemboe en laat dit tenminste 2 uur marineren.
Verhit vervolgens de olie in een wok/wadjan en fruit eerst de trassi, de sereh, de jerut purut en de salam. Voeg vervolgens het vlees en het water toe en laat dit zachtjes voor 15 minuten koken en vervolgens zachtjes stoven totdat het gaar is. Eventueel nog water water toevoegen.
ingrediënten:
1000 gr varkensvlees
1 serehstengel, gekneusd
2 eetl. olie
1 theel. trasi bakar
4 salam blaadjes
4 jeruk purutblaadjes
1750 ml heet water
Haluskan:
boemboe:
9 kemirinootjes
8 sjalotjes,
5 teentjes knoflook
5 rode lomboks,
8 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
2,5 cm kencur
4 cm kunyit (kurkuma)
1 eetl. base wangenan (zie recept)
2 eetl. olie
Cara-membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dit met de olie. Meng het vlees door de boemboe en laat dit tenminste 2 uur marineren.
Verhit vervolgens de olie in een wok/wadjan en fruit eerst de trassi, de sereh, de jerut purut en de salam. Voeg vervolgens het vlees en het water toe en laat dit zachtjes voor 15 minuten koken en vervolgens zachtjes stoven totdat het gaar is. Eventueel nog water water toevoegen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.