Recente reacties

Ron 1 days ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Be celeng gerangasem base bali - gemarineerd varkensvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Be celeng gerangasem base bali
gemarineerd varkensvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr varkensvlees
1 serehstengel, gekneusd
2 eetl. olie
1 theel. trasi bakar
4 salam blaadjes
4 jeruk purutblaadjes
1750 ml heet water

Haluskan:
boemboe:
9 kemirinootjes
8 sjalotjes,
5 teentjes knoflook
5 rode lomboks,
8 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
2,5 cm kencur
4 cm kunyit (kurkuma)
1 eetl. base wangenan (zie recept)
2 eetl. olie

Cara-membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dit met de olie. Meng het vlees door de boemboe en laat dit tenminste 2 uur marineren.
Verhit vervolgens de olie in een wok/wadjan en fruit eerst de trassi, de sereh, de jerut purut en de salam. Voeg vervolgens het vlees en het water toe en laat dit zachtjes voor 15 minuten koken en vervolgens zachtjes stoven totdat het gaar is. Eventueel nog water water toevoegen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 155 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42117675