Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Tumis Udang Sambal Terasi - gesauteerde garnalen met sambal

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Tumis Udang Sambal Terasi
gesauteerde garnalen met sambal

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr garnalen
150 gr aardappel
1 theel limoen, sap
1 salam blad
2 jeruk purut blaadjes
3 groene lomboks
1 tomaat
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel limoen, sap
100 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
3 sjalotjes
6 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
2 rode lomboks
1 1/2 theel terasi/trasi bakar

Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en verwijder de kop. Wrijf de garnalen in met het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en bak de garnalen bruin en zet apart.
Snijd de aardappel in blokjes. Snijd de jeruk purut fijn. Snijd de lomboks in ringen en snijd de tomaat in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een grove pasta. Verhit in een pan de olie en bak de aardappel blokjes bruin en zet apart.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de salam en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan de aardappelen, de garnalen, het zout en de palmsuiker toe en meng goed. Dan het water toevoegen en kook het verder gaar. Meng het limoensap erdoor en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 227 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40922711