Recente reacties

Shaun 3 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Tumis Udang Sambal Terasi - gesauteerde garnalen met sambal

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Tumis Udang Sambal Terasi
gesauteerde garnalen met sambal

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr garnalen
150 gr aardappel
1 theel limoen, sap
1 salam blad
2 jeruk purut blaadjes
3 groene lomboks
1 tomaat
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel limoen, sap
100 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
3 sjalotjes
6 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
2 rode lomboks
1 1/2 theel terasi/trasi bakar

Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en verwijder de kop. Wrijf de garnalen in met het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en bak de garnalen bruin en zet apart.
Snijd de aardappel in blokjes. Snijd de jeruk purut fijn. Snijd de lomboks in ringen en snijd de tomaat in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een grove pasta. Verhit in een pan de olie en bak de aardappel blokjes bruin en zet apart.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de salam en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan de aardappelen, de garnalen, het zout en de palmsuiker toe en meng goed. Dan het water toevoegen en kook het verder gaar. Meng het limoensap erdoor en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 336 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41184722