zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Bebek Goreng Penyet - gebakken eend met sambal terasi
- Petjel terong - Pecil Terong
- Paad Paag Naam Mun Hoy - broccoli in oestersaus
- Gai Pad Prik - kip met groenten
- Kue Pisang - bananencake
- Iga Masak Keluak - gestoofde gekruide spareribs
- Gule Arab 1 - gestoofd lamsvlees
- Frikadel Ikan - visballetjes
- Ayam Tuturaga - geurige kip kerry schotel
- Lele Goreng Tepung - gebakken vis
Tumis Udang Sambal Terasi - gesauteerde garnalen met sambal


Tumis Udang Sambal Terasi
gesauteerde garnalen met sambal
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr garnalen
150 gr aardappel
1 theel limoen, sap
1 salam blad
2 jeruk purut blaadjes
3 groene lomboks
1 tomaat
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel limoen, sap
100 ml water
olie
Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
3 sjalotjes
6 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
2 rode lomboks
1 1/2 theel terasi/trasi bakar
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en verwijder de kop. Wrijf de garnalen in met het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en bak de garnalen bruin en zet apart.
Snijd de aardappel in blokjes. Snijd de jeruk purut fijn. Snijd de lomboks in ringen en snijd de tomaat in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een grove pasta. Verhit in een pan de olie en bak de aardappel blokjes bruin en zet apart.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de salam en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan de aardappelen, de garnalen, het zout en de palmsuiker toe en meng goed. Dan het water toevoegen en kook het verder gaar. Meng het limoensap erdoor en serveer.
gesauteerde garnalen met sambal
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr garnalen
150 gr aardappel
1 theel limoen, sap
1 salam blad
2 jeruk purut blaadjes
3 groene lomboks
1 tomaat
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel limoen, sap
100 ml water
olie
Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
3 sjalotjes
6 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
2 rode lomboks
1 1/2 theel terasi/trasi bakar
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en verwijder de kop. Wrijf de garnalen in met het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en bak de garnalen bruin en zet apart.
Snijd de aardappel in blokjes. Snijd de jeruk purut fijn. Snijd de lomboks in ringen en snijd de tomaat in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een grove pasta. Verhit in een pan de olie en bak de aardappel blokjes bruin en zet apart.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de salam en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan de aardappelen, de garnalen, het zout en de palmsuiker toe en meng goed. Dan het water toevoegen en kook het verder gaar. Meng het limoensap erdoor en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.