roerbak van kangkung met gehakt
Bahan-bahan;
ingrediënten:
250 gr kangkung
2 jeruk purut blaadjes
150 gr gehakt
3 eetl kecap manis
1 eetl vissaus
1/2 theel peper
1/2 theel zout
1 kecombrang bloem
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 groene lomboks
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
2 cm lengkuas/laos
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de kecombrang in dunne plakjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut en de kecombrang voor 5 minuten. Voeg dan het gehakt toe en bak totdat deze van kleur verandert.
Dan de kecap, de vissaus, de peper, het zout toevoegen en meng goed. Vervolgens de kangkung toevoegen en bak deze zacht en gaar. Serveer.