Tumis Tempe Cabai Gendot
gesauteerde tempe met chilipeper
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr tempe
3 cabai gendot/habanero
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
3 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
150 ml water
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in reepjes van 4x1cm. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes en de cendot in dunne reepjes.
Verhit in een pan olie en bak de tempe bruin en zet apart. Verhit in een pan 1 eetl olie en fruit de sjalotjes samen met de knoflook, de salam, de laos en de sereh voor 4 minuten. Voeg dan de cendot toe en bak deze zacht.
Dan de tempe, de kecap, de peper, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Vervolgens het water toevoegen en breng aan de kook. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ikan Kembung Rica-Rica - makreel in zoetzure saus
- Sambal Goreng Ati Ayam - kippelevertjes met petehbonen
- Nasi Goreng Peteh - gebakken rijst met peteh
- Plecing Bayam - Spinazie met een pittige tomatensaus
- Daging Masak Hitam Jambi - rundvlees in donkere saus uit Jambi
- Sayur menir - Sajoer van spinazie met rijst
- Mangut ikan - vis in gele kokosmelksaus
- Dalca - stoofpotje van rundvlees met groenten uit Aceh/Atjeh
- Gulai Asin - gestoofde vis in pittige kokosmelksaus
- Ikan Duduh
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...