banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 18 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 27 days ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 2 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Tumis Tempe Cabai Gendot
gesauteerde tempe met chilipeper

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr tempe
3 cabai gendot/habanero
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
3 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
150 ml water
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in reepjes van 4x1cm. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes en de cendot in dunne reepjes.
Verhit in een pan olie en bak de tempe bruin en zet apart. Verhit in een pan 1 eetl olie en fruit de sjalotjes samen met de knoflook, de salam, de laos en de sereh voor 4 minuten. Voeg dan de cendot toe en bak deze zacht.
Dan de tempe, de kecap, de peper, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Vervolgens het water toevoegen en breng aan de kook. Serveer.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 85 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36237703