logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Tumis Tempe Cabai Gendot
gesauteerde tempe met chilipeper

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr tempe
3 cabai gendot/habanero
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
3 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
150 ml water
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in reepjes van 4x1cm. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes en de cendot in dunne reepjes.
Verhit in een pan olie en bak de tempe bruin en zet apart. Verhit in een pan 1 eetl olie en fruit de sjalotjes samen met de knoflook, de salam, de laos en de sereh voor 4 minuten. Voeg dan de cendot toe en bak deze zacht.
Dan de tempe, de kecap, de peper, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Vervolgens het water toevoegen en breng aan de kook. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 71 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176094