Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 7 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
Icon Write a comment
Yan Su Ji - gefrituurde kip met basilicum en kruiden

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Yan Su Ji
gefrituurde kip met basilicum en kruiden

Ingrediënten:
350 gr kippendijen
150 gr zoete aardappel meel
1 bosje basiliccum
1 eetl witte peper
1/2 theel vijfkruidenpoeder
2 theel zout
1/4 theel kerriepoeder
olie

Marinade:
2 eetl lichte sojasaus
1 eetl bier
1/8 theel vijfkruidenpoeder
4 teentjes knoflook, gehakt
1 ei
1 theel witte peper
1 eetl palmsuiker
2 theel zout

Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar en meng dan het vlees erdoor. Laat dit 60 minuten intrekken. Meng dan de helft van de bloem/meel door het vlees.
Schep de overige meel/bloem op een bord en wentel het vlees er licht doorheen c.q. coat het vlees met een dun laagje bloem.
Verhit in een pan de olie op 170gr. Voeg dan het vlees toe en bak dit voor 3 minuten en totdat het goudbruin is geworden. Zet apart voor 3 minuten.
Verhit de olie tot 150gr en voeg dan de basilicum toe. Dan de olie heet laten worden en voeg het vlees toe en bak dit voor 1/2-1 minuut. Zet apart.
Meng de peper, de vijfkruiden, het zout en de kerrie door elkaar en rooster dit droog totdat het begint te geuren. Strooi het over het vlees en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 64 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40794849