banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Icon Write a comment
Yan Su Ji - gefrituurde kip met basilicum en kruiden

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Yan Su Ji
gefrituurde kip met basilicum en kruiden

Ingrediënten:
350 gr kippendijen
150 gr zoete aardappel meel
1 bosje basiliccum
1 eetl witte peper
1/2 theel vijfkruidenpoeder
2 theel zout
1/4 theel kerriepoeder
olie

Marinade:
2 eetl lichte sojasaus
1 eetl bier
1/8 theel vijfkruidenpoeder
4 teentjes knoflook, gehakt
1 ei
1 theel witte peper
1 eetl palmsuiker
2 theel zout

Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar en meng dan het vlees erdoor. Laat dit 60 minuten intrekken. Meng dan de helft van de bloem/meel door het vlees.
Schep de overige meel/bloem op een bord en wentel het vlees er licht doorheen c.q. coat het vlees met een dun laagje bloem.
Verhit in een pan de olie op 170gr. Voeg dan het vlees toe en bak dit voor 3 minuten en totdat het goudbruin is geworden. Zet apart voor 3 minuten.
Verhit de olie tot 150gr en voeg dan de basilicum toe. Dan de olie heet laten worden en voeg het vlees toe en bak dit voor 1/2-1 minuut. Zet apart.
Meng de peper, de vijfkruiden, het zout en de kerrie door elkaar en rooster dit droog totdat het begint te geuren. Strooi het over het vlees en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 245 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39967039