logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Yan Su Ji
gefrituurde kip met basilicum en kruiden

Ingrediënten:
350 gr kippendijen
150 gr zoete aardappel meel
1 bosje basiliccum
1 eetl witte peper
1/2 theel vijfkruidenpoeder
2 theel zout
1/4 theel kerriepoeder
olie

Marinade:
2 eetl lichte sojasaus
1 eetl bier
1/8 theel vijfkruidenpoeder
4 teentjes knoflook, gehakt
1 ei
1 theel witte peper
1 eetl palmsuiker
2 theel zout

Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar en meng dan het vlees erdoor. Laat dit 60 minuten intrekken. Meng dan de helft van de bloem/meel door het vlees.
Schep de overige meel/bloem op een bord en wentel het vlees er licht doorheen c.q. coat het vlees met een dun laagje bloem.
Verhit in een pan de olie op 170gr. Voeg dan het vlees toe en bak dit voor 3 minuten en totdat het goudbruin is geworden. Zet apart voor 3 minuten.
Verhit de olie tot 150gr en voeg dan de basilicum toe. Dan de olie heet laten worden en voeg het vlees toe en bak dit voor 1/2-1 minuut. Zet apart.
Meng de peper, de vijfkruiden, het zout en de kerrie door elkaar en rooster dit droog totdat het begint te geuren. Strooi het over het vlees en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 341 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421550