Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
1 Comment
Kek Dang - Groentesoep met kipgehaktballetjes

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Kek Dang
Groentesoep met kipgehaktballetjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350-400 gr kippenbout
2500 ml water
1 ei
zout naar smaak
witte peper naar smaak
300 gr witte kool
1 prei
6 sjalotten
5 teentjes knoflook
3 eetl. olie
1/2 theel. gula jawa (palmsuiker)

Taburan;
garnering:
6 sjalotten

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees van de botjes en hak dit fijn. Verhit in een pan het water en voeg hier de botjes aan toe. Laat dit op laag vuur voor 45 minuten en schuim het af. Verwijder daarna de botjes.
Klop het ei op en meng dit met het zout, de peper en het fijngehakte vlees. Kneed het mengsel goed en maak hiervan kleine balletjes. Voeg deze bij de bouillon en kook deze gaar. als ze gaan drijven dan vervolgens uit de pan scheppen.
Snijd de kool en de prei in reepjes. Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de sjalotten voor de garnering krokant. Schep deze uit de wok/wadjan en laat ze uitlekken. Bak vervolgens in dezelfde olie de rest van de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dit samen met de kool, de prei, de palmsuiker en zonodig de peper en zout bij de bouillon en laat het geheel nog 5 minuten koken. Dan de balletjes weer toevoegen en voor het serveren het gerecht bestrooien met de gebakken sajlotten.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    Martien · 8 years ago
    Soep volgens dit recept gemaakt. Vond soep te vlak van smaak. Na toevoeging van 4 bouillonblokjes en extra theelepel gula jawa werd de soep beter op smaak. Ook mijn 5 andere gezinsleden vonden de soep toen veel lekkerder. Verder prima recept.

who is online

We hebben 63 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41024573