banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon 1 Comment
Kek Dang - Groentesoep met kipgehaktballetjes

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 
Kek Dang
Groentesoep met kipgehaktballetjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350-400 gr kippenbout
2500 ml water
1 ei
zout naar smaak
witte peper naar smaak
300 gr witte kool
1 prei
6 sjalotten
5 teentjes knoflook
3 eetl. olie
1/2 theel. gula jawa (palmsuiker)

Taburan;
garnering:
6 sjalotten

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees van de botjes en hak dit fijn. Verhit in een pan het water en voeg hier de botjes aan toe. Laat dit op laag vuur voor 45 minuten en schuim het af. Verwijder daarna de botjes.
Klop het ei op en meng dit met het zout, de peper en het fijngehakte vlees. Kneed het mengsel goed en maak hiervan kleine balletjes. Voeg deze bij de bouillon en kook deze gaar. als ze gaan drijven dan vervolgens uit de pan scheppen.
Snijd de kool en de prei in reepjes. Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de sjalotten voor de garnering krokant. Schep deze uit de wok/wadjan en laat ze uitlekken. Bak vervolgens in dezelfde olie de rest van de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dit samen met de kool, de prei, de palmsuiker en zonodig de peper en zout bij de bouillon en laat het geheel nog 5 minuten koken. Dan de balletjes weer toevoegen en voor het serveren het gerecht bestrooien met de gebakken sajlotten.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    Martien · 7 years ago
    Soep volgens dit recept gemaakt. Vond soep te vlak van smaak. Na toevoeging van 4 bouillonblokjes en extra theelepel gula jawa werd de soep beter op smaak. Ook mijn 5 andere gezinsleden vonden de soep toen veel lekkerder. Verder prima recept.

who is online

We hebben 130 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40577035