banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 6 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 7 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 8 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 8 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Kerang Dan Ikan Asam Pedas - vissoep

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Kerang Dan Ikan Asam Pedas
vissoep
Bahan-bahan;
ingrediënten:
1500 gr gemengde vis (vis, inktvis, garnalen en andere zeevruchten)
4 serehstengels, gekneusd
8 rawits
2 theel. asem
1500 ml. water
1 theel. trassie bakar
2 limoenen(sap)
1 eetl. ketjap asin
zout naar smaak
1 eetl. gula jawa (palmsuiker)
8 sjalotten
4 teentjes knoflook
6 cm gember (jahe/djahé)
3 rode lomboks
4 cm laos
1 eetl. olie

Cara mambuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten, de knoflook, de gember en de laos fijn. Verwijder de koppen van de vissen en de garnalen. Pel de garnalen. Halveer de rawits en snijd de lomboks in grove stukken. en snijd de vis en de inktvis in stukken. Verhit in een pan het water en kook hierin de gember, de laos, de sereh, de vissenkoppen en de garnalenschillen voor 5-10 minuten. Zeef daarna de bouillon.
Verhit in een wok/wadjan of pan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de bouillon, de lomboks, de asem, de palmsuiker, de ketjap en de trassie toe. Dan de schelpdieren toevoegen en het geheel laten koken totdat deze geopend zijn. Vervolgens de inktvis, de garnalen, het zout en de rawits toevoegen en dit nog 2 minuten laten stoven. Dan de vis en het limoensap toevoegen en het geheel nog 10 minuten laten sudderen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 131 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
37610065