banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 17 days ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Kerang Dan Ikan Asam Pedas - vissoep

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Kerang Dan Ikan Asam Pedas
vissoep
Bahan-bahan;
ingrediënten:
1500 gr gemengde vis (vis, inktvis, garnalen en andere zeevruchten)
4 serehstengels, gekneusd
8 rawits
2 theel. asem
1500 ml. water
1 theel. trassie bakar
2 limoenen(sap)
1 eetl. ketjap asin
zout naar smaak
1 eetl. gula jawa (palmsuiker)
8 sjalotten
4 teentjes knoflook
6 cm gember (jahe/djahé)
3 rode lomboks
4 cm laos
1 eetl. olie

Cara mambuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten, de knoflook, de gember en de laos fijn. Verwijder de koppen van de vissen en de garnalen. Pel de garnalen. Halveer de rawits en snijd de lomboks in grove stukken. en snijd de vis en de inktvis in stukken. Verhit in een pan het water en kook hierin de gember, de laos, de sereh, de vissenkoppen en de garnalenschillen voor 5-10 minuten. Zeef daarna de bouillon.
Verhit in een wok/wadjan of pan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de bouillon, de lomboks, de asem, de palmsuiker, de ketjap en de trassie toe. Dan de schelpdieren toevoegen en het geheel laten koken totdat deze geopend zijn. Vervolgens de inktvis, de garnalen, het zout en de rawits toevoegen en dit nog 2 minuten laten stoven. Dan de vis en het limoensap toevoegen en het geheel nog 10 minuten laten sudderen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 134 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40107153