banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
@Jet v Steijnja, maar je kan het ook, wel schoongemaakt, in stukken snijden als je dat wil. Ik heb ook nog een versie waarbij de inktvis gevuld wordt.
Kokkie, goedenavond.
Blijft de inktvis in één stuk?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 24 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Kerang Dan Ikan Asam Pedas
vissoep
Bahan-bahan;
ingrediënten:
1500 gr gemengde vis (vis, inktvis, garnalen en andere zeevruchten)
4 serehstengels, gekneusd
8 rawits
2 theel. asem
1500 ml. water
1 theel. trassie bakar
2 limoenen(sap)
1 eetl. ketjap asin
zout naar smaak
1 eetl. gula jawa (palmsuiker)
8 sjalotten
4 teentjes knoflook
6 cm gember (jahe/djahé)
3 rode lomboks
4 cm laos
1 eetl. olie

Cara mambuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten, de knoflook, de gember en de laos fijn. Verwijder de koppen van de vissen en de garnalen. Pel de garnalen. Halveer de rawits en snijd de lomboks in grove stukken. en snijd de vis en de inktvis in stukken. Verhit in een pan het water en kook hierin de gember, de laos, de sereh, de vissenkoppen en de garnalenschillen voor 5-10 minuten. Zeef daarna de bouillon.
Verhit in een wok/wadjan of pan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de bouillon, de lomboks, de asem, de palmsuiker, de ketjap en de trassie toe. Dan de schelpdieren toevoegen en het geheel laten koken totdat deze geopend zijn. Vervolgens de inktvis, de garnalen, het zout en de rawits toevoegen en dit nog 2 minuten laten stoven. Dan de vis en het limoensap toevoegen en het geheel nog 10 minuten laten sudderen.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 111 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36328047