Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 13 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 1 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Kerang Dan Ikan Asam Pedas - vissoep

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Kerang Dan Ikan Asam Pedas
vissoep
Bahan-bahan;
ingrediënten:
1500 gr gemengde vis (vis, inktvis, garnalen en andere zeevruchten)
4 serehstengels, gekneusd
8 rawits
2 theel. asem
1500 ml. water
1 theel. trassie bakar
2 limoenen(sap)
1 eetl. ketjap asin
zout naar smaak
1 eetl. gula jawa (palmsuiker)
8 sjalotten
4 teentjes knoflook
6 cm gember (jahe/djahé)
3 rode lomboks
4 cm laos
1 eetl. olie

Cara mambuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten, de knoflook, de gember en de laos fijn. Verwijder de koppen van de vissen en de garnalen. Pel de garnalen. Halveer de rawits en snijd de lomboks in grove stukken. en snijd de vis en de inktvis in stukken. Verhit in een pan het water en kook hierin de gember, de laos, de sereh, de vissenkoppen en de garnalenschillen voor 5-10 minuten. Zeef daarna de bouillon.
Verhit in een wok/wadjan of pan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de bouillon, de lomboks, de asem, de palmsuiker, de ketjap en de trassie toe. Dan de schelpdieren toevoegen en het geheel laten koken totdat deze geopend zijn. Vervolgens de inktvis, de garnalen, het zout en de rawits toevoegen en dit nog 2 minuten laten stoven. Dan de vis en het limoensap toevoegen en het geheel nog 10 minuten laten sudderen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 182 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41435640