zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Acar Campur Bandung - atjar tjampoer - schotel van gekookte groenten
- Kwee Talem 1 - twee kleuren pudding
- Santen - bereiding van kokosmelk
- Sontong Kecap - Inktvis in een ketjapsaus
- Pandan Chiffron Cake 1
- Hele - garnaaltjes met kokos
- Asinan Bogor - Zoetzuur van gemengde groenten
- Pindang Kuning
- Cah pokcoy taoge - gebakken paksoy met tahu en tauge
- Asam Padeh - gestoofde vis
Soto Ayam Lamongan - kippensoep uit Oost-Java


Soto Ayam Lamongan
kippensoep uit Oost-Java
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2500 ml water
2 cm lengkuas/laos
2 serai/sereh/citroengras
5 jeruk purut blaadjes
3 kruidnagels
1 1/2 eetl zout
2 theel palmsuiker
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 cm kunyit, geroosterd
2 cm jahe
4 kemiri noten, geroosterd
1 theel ketumbar
1 theel peper
Pelengkap:
complementair:
150 gr tauge
100 gr soun, geweekt
5 kool blaadjes, fijngesneden
2 takjes selderij, gehakt
3 eieren, gekook en in partjes
3 eetl gebakken knoflook
2 limoens, partjes
2 eetl kecap manis
4 eetl sambal rawit
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 stukken. Verwijder de nerf van de jeur purut blaadjes en snijd deze fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met de kip, de lengkuas, de serai, de jeruk purut, de kruidnagels, het zout en de palmsuiker en breng aan de kook. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 6 minuten. Voeg het dan toe aan de kip en kook de kip gaar. Schep de kip uit de pan en bak deze goudbruin. Trek het vlees daarna uit elkaar.
Leg wat van de pelengkap in een kom en leg daarop wat kip. Schep de bouillon erover en serveer het met limoen, kecap en sambal.
kippensoep uit Oost-Java
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2500 ml water
2 cm lengkuas/laos
2 serai/sereh/citroengras
5 jeruk purut blaadjes
3 kruidnagels
1 1/2 eetl zout
2 theel palmsuiker
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 cm kunyit, geroosterd
2 cm jahe
4 kemiri noten, geroosterd
1 theel ketumbar
1 theel peper
Pelengkap:
complementair:
150 gr tauge
100 gr soun, geweekt
5 kool blaadjes, fijngesneden
2 takjes selderij, gehakt
3 eieren, gekook en in partjes
3 eetl gebakken knoflook
2 limoens, partjes
2 eetl kecap manis
4 eetl sambal rawit
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 stukken. Verwijder de nerf van de jeur purut blaadjes en snijd deze fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met de kip, de lengkuas, de serai, de jeruk purut, de kruidnagels, het zout en de palmsuiker en breng aan de kook. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 6 minuten. Voeg het dan toe aan de kip en kook de kip gaar. Schep de kip uit de pan en bak deze goudbruin. Trek het vlees daarna uit elkaar.
Leg wat van de pelengkap in een kom en leg daarop wat kip. Schep de bouillon erover en serveer het met limoen, kecap en sambal.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.