Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Soto Ayam Lamongan - kippensoep uit Oost-Java

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Soto Ayam Lamongan
kippensoep uit Oost-Java

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2500 ml water
2 cm lengkuas/laos
2 serai/sereh/citroengras
5 jeruk purut blaadjes
3 kruidnagels
1 1/2 eetl zout
2 theel palmsuiker
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 cm kunyit, geroosterd
2 cm jahe
4 kemiri noten, geroosterd
1 theel ketumbar
1 theel peper

Pelengkap:
complementair:
150 gr tauge
100 gr soun, geweekt
5 kool blaadjes, fijngesneden
2 takjes selderij, gehakt
3 eieren, gekook en in partjes
3 eetl gebakken knoflook
2 limoens, partjes
2 eetl kecap manis
4 eetl sambal rawit

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 stukken. Verwijder de nerf van de jeur purut blaadjes en snijd deze fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met de kip, de lengkuas, de serai, de jeruk purut, de kruidnagels, het zout en de palmsuiker en breng aan de kook. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 6 minuten. Voeg het dan toe aan de kip en kook de kip gaar. Schep de kip uit de pan en bak deze goudbruin. Trek het vlees daarna uit elkaar.
Leg wat van de pelengkap in een kom en leg daarop wat kip. Schep de bouillon erover en serveer het met limoen, kecap en sambal.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 99 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41025333