Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Soto Ayam Lamongan - kippensoep uit Oost-Java

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Soto Ayam Lamongan
kippensoep uit Oost-Java

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2500 ml water
2 cm lengkuas/laos
2 serai/sereh/citroengras
5 jeruk purut blaadjes
3 kruidnagels
1 1/2 eetl zout
2 theel palmsuiker
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 cm kunyit, geroosterd
2 cm jahe
4 kemiri noten, geroosterd
1 theel ketumbar
1 theel peper

Pelengkap:
complementair:
150 gr tauge
100 gr soun, geweekt
5 kool blaadjes, fijngesneden
2 takjes selderij, gehakt
3 eieren, gekook en in partjes
3 eetl gebakken knoflook
2 limoens, partjes
2 eetl kecap manis
4 eetl sambal rawit

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 stukken. Verwijder de nerf van de jeur purut blaadjes en snijd deze fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met de kip, de lengkuas, de serai, de jeruk purut, de kruidnagels, het zout en de palmsuiker en breng aan de kook. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 6 minuten. Voeg het dan toe aan de kip en kook de kip gaar. Schep de kip uit de pan en bak deze goudbruin. Trek het vlees daarna uit elkaar.
Leg wat van de pelengkap in een kom en leg daarop wat kip. Schep de bouillon erover en serveer het met limoen, kecap en sambal.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 134 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41906490