Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Sontong lombok hijau - Inktvis met groene lomboks

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sontong lombok hijau
Inktvis met groene lomboks
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 inktvis
6 sjalotjes
8 minimaïskolfjes
5 teentjes knoflook, gekneusd
2 rode lomboks
2 groene lomboks
3 cm gember (jahe/djahé)
1 serehstengel (citroengras), gekneusd
3 eetl. olie
1 limoen (sap)
zout naar smaak
1/2 theel gula jawa (palmsuiker)
1/2 theel witte peper,

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de inktvis in dunne stukjes en bewaar het inktzakje. Snijd de sjalotten en de mais in dunne plakjes. Ontpit de lomboks en snijd deze in dunne reepjes net als de gember. Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hierin de knoflook.
Voeg dan de gember en de sereh toe en bak alles nog 3 minuten. Bak vervolgens de sjalotten mee voor 3 minuten en voeg dan de inktvis en de inkt toe. Bak alles dan nog 1 minuut.
Vervolgens de limoensap, de gula jawa, de mais, de lomboks, de peper en het zout naar smaak toevoegen en al omscheppend nog 5 minuten bakken.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 170 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42085893