banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 24 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 8 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Sontong lombok hijau - Inktvis met groene lomboks

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sontong lombok hijau
Inktvis met groene lomboks
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 inktvis
6 sjalotjes
8 minimaïskolfjes
5 teentjes knoflook, gekneusd
2 rode lomboks
2 groene lomboks
3 cm gember (jahe/djahé)
1 serehstengel (citroengras), gekneusd
3 eetl. olie
1 limoen (sap)
zout naar smaak
1/2 theel gula jawa (palmsuiker)
1/2 theel witte peper,

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de inktvis in dunne stukjes en bewaar het inktzakje. Snijd de sjalotten en de mais in dunne plakjes. Ontpit de lomboks en snijd deze in dunne reepjes net als de gember. Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hierin de knoflook.
Voeg dan de gember en de sereh toe en bak alles nog 3 minuten. Bak vervolgens de sjalotten mee voor 3 minuten en voeg dan de inktvis en de inkt toe. Bak alles dan nog 1 minuut.
Vervolgens de limoensap, de gula jawa, de mais, de lomboks, de peper en het zout naar smaak toevoegen en al omscheppend nog 5 minuten bakken.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 65 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40669269