Inktvis met groene lomboks
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 inktvis
6 sjalotjes
8 minimaïskolfjes
5 teentjes knoflook, gekneusd
2 rode lomboks
2 groene lomboks
3 cm gember (jahe/djahé)
1 serehstengel (citroengras), gekneusd
3 eetl. olie
1 limoen (sap)
zout naar smaak
1/2 theel gula jawa (palmsuiker)
1/2 theel witte peper,
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de inktvis in dunne stukjes en bewaar het inktzakje. Snijd de sjalotten en de mais in dunne plakjes. Ontpit de lomboks en snijd deze in dunne reepjes net als de gember. Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hierin de knoflook.
Voeg dan de gember en de sereh toe en bak alles nog 3 minuten. Bak vervolgens de sjalotten mee voor 3 minuten en voeg dan de inktvis en de inkt toe. Bak alles dan nog 1 minuut.
Vervolgens de limoensap, de gula jawa, de mais, de lomboks, de peper en het zout naar smaak toevoegen en al omscheppend nog 5 minuten bakken.
ingrediënten:
1 inktvis
6 sjalotjes
8 minimaïskolfjes
5 teentjes knoflook, gekneusd
2 rode lomboks
2 groene lomboks
3 cm gember (jahe/djahé)
1 serehstengel (citroengras), gekneusd
3 eetl. olie
1 limoen (sap)
zout naar smaak
1/2 theel gula jawa (palmsuiker)
1/2 theel witte peper,
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de inktvis in dunne stukjes en bewaar het inktzakje. Snijd de sjalotten en de mais in dunne plakjes. Ontpit de lomboks en snijd deze in dunne reepjes net als de gember. Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hierin de knoflook.
Voeg dan de gember en de sereh toe en bak alles nog 3 minuten. Bak vervolgens de sjalotten mee voor 3 minuten en voeg dan de inktvis en de inkt toe. Bak alles dan nog 1 minuut.
Vervolgens de limoensap, de gula jawa, de mais, de lomboks, de peper en het zout naar smaak toevoegen en al omscheppend nog 5 minuten bakken.