Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundergehakt
2 eetl olie
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 theel asem
1 eetl water
bananenblad
houten prikkers
Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 rode lomboks
1/2 theel trassi
4 theel ketumbar
2 theel jinten
5 kemiries
1 cm kencur
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem met het water. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Meng dit met het asemwater door het gehakt. Neem een stuk banenblad van 12x15cm en leg in het midden 2 eetl van het gehaktmengsel. Druk het mengsel vervolgens plat tot een dikte van 1 cm en schep daarop 1 eetl kokosmelk. Vouw het vervolgens dicht en zet de uiteinden vast met de prikkers. Herhaal dit totdat het mengsel op is. Stoom de pakketjes vervolgens in 30 minuten gaar.