Recente reacties

Ilona Van den akker 20 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Write a comment
Bebotok Daging 2

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Bebotok Daging 2

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundergehakt
2 eetl olie
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 theel asem
1 eetl water
bananenblad
houten prikkers

Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 rode lomboks
1/2 theel trassi
4 theel ketumbar
2 theel jinten
5 kemiries
1 cm kencur
zout naar smaak

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem met het water. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Meng dit met het asemwater door het gehakt. Neem een stuk banenblad van 12x15cm en leg in het midden 2 eetl van het gehaktmengsel. Druk het mengsel vervolgens plat tot een dikte van 1 cm en schep daarop 1 eetl kokosmelk. Vouw het vervolgens dicht en zet de uiteinden vast met de prikkers. Herhaal dit totdat het mengsel op is. Stoom de pakketjes vervolgens in 30 minuten gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 183 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42275804