gestoomd gekruid gehakt
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundergehakt of fijngehakt vlees
3 sjalotten
5 teentjes knoflook
1 eetl ketumbar
6 rode lomboks
1/2 eetl jinten
1 theel suiker
1 theel zout
1 theel trassi
3 jeruk purut
1 eidooier
250 ml kokoksmelk
2 eetl olie
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten, de knoflook en de lomboks fijn. Meng het gehakt met de ketumbar, de jinten, de suiker, het zout en het ei en vorm hier grote balletjes van. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de trassi en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de balletje toe en bak deze snel rondom bruin. Dan de kokosmelk en de jerut purutblaadjes toevoegen en de balletjes in 20 minuten gaar stoven.
ingrediënten:
500 gr rundergehakt of fijngehakt vlees
3 sjalotten
5 teentjes knoflook
1 eetl ketumbar
6 rode lomboks
1/2 eetl jinten
1 theel suiker
1 theel zout
1 theel trassi
3 jeruk purut
1 eidooier
250 ml kokoksmelk
2 eetl olie
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten, de knoflook en de lomboks fijn. Meng het gehakt met de ketumbar, de jinten, de suiker, het zout en het ei en vorm hier grote balletjes van. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de trassi en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de balletje toe en bak deze snel rondom bruin. Dan de kokosmelk en de jerut purutblaadjes toevoegen en de balletjes in 20 minuten gaar stoven.