Recente reacties

Ron 1 days ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Bebotok Daging - gestoomd gekruid gehakt

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Bebotok Daging
gestoomd gekruid gehakt
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundergehakt of fijngehakt vlees
3 sjalotten
5 teentjes knoflook
1 eetl ketumbar
6 rode lomboks
1/2 eetl jinten
1 theel suiker
1 theel zout
1 theel trassi
3 jeruk purut
1 eidooier
250 ml kokoksmelk
2 eetl olie

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten, de knoflook en de lomboks fijn. Meng het gehakt met de ketumbar, de jinten, de suiker, het zout en het ei en vorm hier grote balletjes van. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de trassi en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de balletje toe en bak deze snel rondom bruin. Dan de kokosmelk en de jerut purutblaadjes toevoegen en de balletjes in 20 minuten gaar stoven.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 195 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42117596