Jiao Yan - 椒盐
peper en zout poeder
Ingrediënten:
1 theel Sichuan peperkorrels
1/2 steranijs
1/2 theel sesamzaad
1/4 theel venkel zaad
4 theel zout
Bereiding:
Verwijder de bruine zaadjes uit de steranijs. Tooster alle ingrediënten droog in een pan totdat het zout goudkleurig begin t te worden. Laat het geheel daarna afkoelen. Wrijf of maal het fijn tot een poeder.
Zoeken
Laatst gelezen
- Kalio Daging Padang - rundvlees in pittige kokosmelksaus
- Sambel be tongkol - tonijnsalade
- Bebek Smor Kecap - gesmoorde eend in kecap saus
- Oblok-oblok
- Ayam Bakar Rica - rood gebakken zeer pittige kip
- Lo Mai Gai - Nuò Mǐ Jī - 糯米鸡 - kip met rijst in lotusblad
- Ayam Bakar Manis - zoet gebakken kip
- Sambal Goreng Kol Telor - pittige kool met ei
- Kecapsaus
- Zoute Eieren
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...