logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Jiao Yan Dou Fu - 椒盐豆腐
gebakken tahu met peper en zout

Ingrediënten:
350 gr tahu/tofu
2 eetl bloem
2 eetl maizena
1/2 theel bakpoeder
1/2 theel peper en zout poeder, zie recept
olie

Ingrediënten roerbak:
2 sjalotjes
3 rode lomboks
7 teentjes knoflook
1 lente-ui
1/2 theel peper en zout poeder, zie recept

Bereiding:
Snijd de tahu in blokjes en dep deze droog. Meng de bloem, de maizena, de bakpoeder samen met de peper en zout poeder. Meng de tahu blokjes door het mengsel en verwijder het overtollige mengsel.
Verhit in een pan de olie en bak de tahu rondom goudbruin en laat het daarna uitlekken op keukenpapier.
Hak de sjalotjes, de knoflook en de lomboks fijn. Snijd de lente-ui fijn. Verhit in een pan 1/2 eetl van de gebruikte olie en bak de sjalotjes, de knoflook en de lomboks op middelhoog vuur voor 1 minuut. Voeg dan de tahu, de lente-ui en de peper en zout poeder toe en meng goed. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 90 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392097