Jiao Yan Dou Fu - 椒盐豆腐
gebakken tahu met peper en zout
Ingrediënten:
350 gr tahu/tofu
2 eetl bloem
2 eetl maizena
1/2 theel bakpoeder
1/2 theel peper en zout poeder, zie recept
olie
Ingrediënten roerbak:
2 sjalotjes
3 rode lomboks
7 teentjes knoflook
1 lente-ui
1/2 theel peper en zout poeder, zie recept
Bereiding:
Snijd de tahu in blokjes en dep deze droog. Meng de bloem, de maizena, de bakpoeder samen met de peper en zout poeder. Meng de tahu blokjes door het mengsel en verwijder het overtollige mengsel.
Verhit in een pan de olie en bak de tahu rondom goudbruin en laat het daarna uitlekken op keukenpapier.
Hak de sjalotjes, de knoflook en de lomboks fijn. Snijd de lente-ui fijn. Verhit in een pan 1/2 eetl van de gebruikte olie en bak de sjalotjes, de knoflook en de lomboks op middelhoog vuur voor 1 minuut. Voeg dan de tahu, de lente-ui en de peper en zout poeder toe en meng goed. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Iga Bakar Kecap - geroosterde spareribs met kecap
- Pastel Goreng - indische pasteitjes
- Mangut Lele - gebakken vis in pittige romige saus
- Botok Lamtoro Teri Asin - Gestoomd gekruid vis
- Sambal kelapa - Sambal met geraspte kokos
- Semur Telus Isi - gevulde eieren in kecap saus
- Bebek Lada Hitam - gestoofde eend in een pittige pepersaus
- Masubah - pannekoek
- Ayam Kecap - kip in kruidige kecapsaus
- Ayam Bakar Kuah Santan - geroosterde kip in kokosmelksaus
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...