Bola Mi Ayam Udang
balletjes van mie, kip en garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr eiermie, gekookt
50 gr kip
100 gr garnalen
100 gr tapioca bloem
1 selderij
3 teentjes knoflook
1/2 theel peper
1 theel zout
1 ei, geklopt
1 eiwit
olie
Cara membuat:
bereiding:
Hak de kip en de garnalen zeer fijn. Hak de selderij fijn en pureer de knoflook. Snijd de mie in stukjes.
Meng de mie met de kip, de garnalen, de tapioca, de selderij, de knoflook, de peper, het zout en het geklopte ei tot een homomgene massa.
Vorm hiervan kleine balletjes (1 theel) en wentel de door het eiwit. Verhit in een pan de olie en bak de balletjes bruin en gaar. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Tongseng Ayam Pedas - kip in een romige pittige saus
- Sateh Makasar
- Goru Belanga Sulawesi - stoofpotje van rundvlees uit Sulawesi
- Gangan udang - in kokosmelk gestoofde garnalen
- Moo Dang - geroosterd varkensvlees
- Sawi Masak Tiram - gestoofde kool met kruidige saus
- Sambal bawang 2
- Sambal Embe - sambal rawit uit Bali
- Gaeng Phed Gai 2 - rode kip curry
- Nasi Lemak
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...