Sambal Goreng Udang Basa
pittige garnalen in saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr grote garnalen
1 serehstengel, gekneusd
1 rode lombok
50 ml visbouillon
100 ml santen cair (dunne kokosmelk)
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
1 rode lombok
2 sjalotten
6 teentjes knoflook
2 theel asem
1/2 theel trassi
1 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de garnalen goudbruin en schep deze uit de pan. Fruit de boemboe samen met de sereh voor 3 minuten en voeg dan bouillon toe. Vervolgens de garnalen toevoegen. Snijd de lombok in ringetjes en voeg deze met de santen toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de olie vrijkomt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Panang Nua - droge curry van rundvlees
- Cah Pare Bawing Putih - gebakken komkommer met knoflook
- Dalca - stoofpotje van rundvlees met groenten uit Aceh/Atjeh
- Bami Goreng Sama Udang - eenvoudige gebakken mie met garnalen
- Pangsit Balado Renyah - gebakken gekruide pangsit/dumpling
- Gulai pucuk ubi kacang padi - gestoofde gezouten vis met groenten
- Semur Ternate - gestoofd rundvlees uit Ambon
- Sumping Nangka - gestoomde nangka cakejes
- Lamang Baluo
- Kaeng Pet Yaang - eend in een pittige curry
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...