Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Hati Ampela Kentang Pedas - pittige kip met aardappel

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Hati Ampela Kentang Pedas
pittige kip met aardappel

Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 paar spiermaagjes (kip)
1/2 theel zout
2 jeruk purut blaadjes
1 cm jahe
1 aardappel
water
olie

1 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 theel zout
2 jeruk purut blaadjes
1/2 eetl palmsuiker
100 ml water
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 rode lomboks
2 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
1/2 theel terasi/trasi bakar

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan water samen met de spiermaagjess, het zout, de jeruk purut en de jahe en kook het gaar. Schep het uit de pan en laat het uitlekken. Verhit in een pan olie en bak de spiermaagjes verder bruin.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu grof. Snijd de aardappelin de lengte in acht stukken. Verhit in een pan de olie en bak de aardappel bruin en zet apart.
Verhit in een pan de 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de salam, de jeruk purut en de lengkuas voor 5 minuten. Voeg dan de spiermaagjes en de aardappel toe en meng goed
Dan het zout, de palmsuiker en het water toevoegen en breng aan de kook. Kook totdat het vocht vrijwel is verdampt. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 133 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41036865