zoeken
Recente reacties

22 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Fug Tong Gang Buad - pompoen in kokosmelk
- Asinan
- Rendang Itik - rendang van eend
- Soto ayam udang - garnalen kippensoep
- Ayam Penyet - gebakken gekruide kip met sambal
- Pepes Tahu Jamur - Gestoomd tahu met paddenstoelen
- Babi Nanas - varkensvlees met ananas
- Ayam Mentega - kip in boter bereid
- Bawang Goreng - gebakken sjalotten
- Sop Ikan masak asam kuwah - vissoep voor 2 personen
Hati Ampela Kentang Pedas - pittige kip met aardappel


Hati Ampela Kentang Pedas
pittige kip met aardappel
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 paar spiermaagjes (kip)
1/2 theel zout
2 jeruk purut blaadjes
1 cm jahe
1 aardappel
water
olie
1 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 theel zout
2 jeruk purut blaadjes
1/2 eetl palmsuiker
100 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 rode lomboks
2 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
1/2 theel terasi/trasi bakar
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan water samen met de spiermaagjess, het zout, de jeruk purut en de jahe en kook het gaar. Schep het uit de pan en laat het uitlekken. Verhit in een pan olie en bak de spiermaagjes verder bruin.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu grof. Snijd de aardappelin de lengte in acht stukken. Verhit in een pan de olie en bak de aardappel bruin en zet apart.
Verhit in een pan de 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de salam, de jeruk purut en de lengkuas voor 5 minuten. Voeg dan de spiermaagjes en de aardappel toe en meng goed
Dan het zout, de palmsuiker en het water toevoegen en breng aan de kook. Kook totdat het vocht vrijwel is verdampt. Serveer.
pittige kip met aardappel
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 paar spiermaagjes (kip)
1/2 theel zout
2 jeruk purut blaadjes
1 cm jahe
1 aardappel
water
olie
1 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 theel zout
2 jeruk purut blaadjes
1/2 eetl palmsuiker
100 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 rode lomboks
2 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
1/2 theel terasi/trasi bakar
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan water samen met de spiermaagjess, het zout, de jeruk purut en de jahe en kook het gaar. Schep het uit de pan en laat het uitlekken. Verhit in een pan olie en bak de spiermaagjes verder bruin.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu grof. Snijd de aardappelin de lengte in acht stukken. Verhit in een pan de olie en bak de aardappel bruin en zet apart.
Verhit in een pan de 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de salam, de jeruk purut en de lengkuas voor 5 minuten. Voeg dan de spiermaagjes en de aardappel toe en meng goed
Dan het zout, de palmsuiker en het water toevoegen en breng aan de kook. Kook totdat het vocht vrijwel is verdampt. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.