zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Sambal Cocol - pittig maar zoete saus voor pangsit
- Sambal Ikan Teri
- Nasi goreng jawa - gebakken rijst uit Java met kool en kip
- Sup kerang - mosselsoep (oost Java)
- Acara Sayur Manado - gestoofde gemengde groenten
- Sponscake - luchtige cake
- Lalap Indonesia
- Pencok ayam - gegrilleerde kip in kokosmelk
- Roti Maryam - brood uit Surabaya
- Dak Baechu Guk 닭배추국 - soep met kip en kool
Tumis Bayam Ebi Terasi - spinazie met trasi en gedroogde garnalen


Tumis Bayam Ebi Terasi
spinazie met trasi en gedroogde garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr bayam (spinazie)
5 eetl ebi (gedroogde kleine garnalen)
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1/2 theel trasi bakar
1/2 theel sambal ulek (zie recept)
2 salam blad
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
2 eetl water
3 eetl olie
Taburan:
garnering:
2 rode lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn. Snijd de lomboks schuin in ringen. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de sambal, de salam en de trasi voor 2 minuten. Voeg het water en de ebi toe. Dan de spinazie, de palmsuiker en het zout en bak dit voor 2 minuten. Garneer het met de lomboks en serveer.
spinazie met trasi en gedroogde garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr bayam (spinazie)
5 eetl ebi (gedroogde kleine garnalen)
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1/2 theel trasi bakar
1/2 theel sambal ulek (zie recept)
2 salam blad
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
2 eetl water
3 eetl olie
Taburan:
garnering:
2 rode lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn. Snijd de lomboks schuin in ringen. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de sambal, de salam en de trasi voor 2 minuten. Voeg het water en de ebi toe. Dan de spinazie, de palmsuiker en het zout en bak dit voor 2 minuten. Garneer het met de lomboks en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.