eieren in een kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 eendeneieren, gekookt
2 cm jahe
1 serai/sereh/citroengras
3 rode lomboks, ontpit
6 groene rawits
4 sjalotjes
3 belimbing sayur
1 lente-ui
1/2 theel limoensap
1 theel zout
1 theel palmsuiker
400 ml water
4 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 kemiri noten, geroosterd
2 cm kunyit, geroosterd
6 sjalotjes
3 teentjes knoflook
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de lomboks in dunne ringen. Snijd de sjalotjes in vieren. Snijd de belimbing in plakjes. Snijd de lente-ui in stukjes van 1 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jahe en de serai voor 5 minuten. Voeg dan de lomboks, de rawits, de sjalotjes en de belimbing toe en bak het zacht.
Voeg dan de eieren toe en meng het goed. Dan het zout en de palmsuiker toevoegen en meng goed.
Vervolgens het water langzaam toevoegen en breng aan de kook. Meng dan de lente-ui en het limoensap erdoor en kook het verder gaar. Serveer.