banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 29 days ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Telur Bumbu Acar Kuning - eieren in een kruidige saus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Telur Bumbu Acar Kuning
eieren in een kruidige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 eendeneieren, gekookt
2 cm jahe
1 serai/sereh/citroengras
3 rode lomboks, ontpit
6 groene rawits
4 sjalotjes
3 belimbing sayur
1 lente-ui
1/2 theel limoensap
1 theel zout
1 theel palmsuiker
400 ml water
4 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
3 kemiri noten, geroosterd
2 cm kunyit, geroosterd
6 sjalotjes
3 teentjes knoflook

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de lomboks in dunne ringen. Snijd de sjalotjes in vieren. Snijd de belimbing in plakjes. Snijd de lente-ui in stukjes van 1 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jahe en de serai voor 5 minuten. Voeg dan de lomboks, de rawits, de sjalotjes en de belimbing toe en bak het zacht.
Voeg dan de eieren toe en meng het goed. Dan het zout en de palmsuiker toevoegen en meng goed.
Vervolgens het water langzaam toevoegen en breng aan de kook. Meng dan de lente-ui en het limoensap erdoor en kook het verder gaar. Serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 74 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39797734