Telur Bumbu Bali
eieren in een pittige rode saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 eieren, gekookt
4 jeruk pururt blaadjes
1 serai/sereh/citroengras
1 theel palmsuiker
250 ml water
olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
8 rode lomboks
1 theel terasi/trasi
1 cm jahe
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan olie en bak de eieren rondom bruin en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut en de serai voor 6 minuten. Voeg dan de palmsuiker en het water toe en breng aan de kook. Dan de eieren toevoegen en kook het al verder gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Angeun Lada - Rundvlees met bamboe in een kruidige saus
- Kuah Bakso Sapi - soep met balletjes
- Adobo sa Gata - varkensvlees gestoofd in een pittige saus
- Nasi Goreng 2
- Sambal goreng tahu en taugé
- Daging Masak Kecap - rundvlees in een lichte kecap saus
- Sambal lombok
- Gang Kur Gar Dook Mu - gekruide krabbetjes / spare ribs
- Ayam Opor Parahyangan - Kipfilet met kruidige kokosmelksaus
- Ikan Bali
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...