Babi Asam Pedas
pittig varkensvlees in een tamarinde saus
Bahan-bahan:
ingrediënts:
500 gr varkensvlees
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
3 rode rawits
1/2 theel zout
2 theel maizena
2 cm jahe (gember)
5 theel asem
200 ml water
6 lente uitjes
3 tomaten
3 eetl kecap manis
3 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in reepjes. Meng de asem met het water. Wrijf of maal de lomboks, het zout en de knoflook fijn tot een pasta. Snijd de lenteui in stukjes en rasp de jahe. Snijd de rawits in reepjes. Meng in een kom de boemboe, het asemwater, de gember en de maizena en marineer hiermee het vlees voor tenminste 90 minuten. Snijd de tomaten in stukjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees voor 10 minuten en schep het uit de wok/wadjan. Bak de lenteui en de rawits voor 2 minuten. Voeg dan het vlees, de tomaten, de marinade en de kecap toe en bak dit nog 3 minuten totdat de saus is ingedikt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Bacem Nangka Pedas - pittig gestoofde nangka/jackfruit
- Ayam Bakar Padang - geroosterde gekruide kip
- Bakwan Udang - gekruide garnalen koekjes
- Ruong Purg - gevulde vogelnestjes
- Telor asin - zoute eieren
- Kalimbu - gestoomde cassave-banaan met kokos cookies
- Pastel Tutup - indonesisch pastei
- San Bei Ji - 三杯鸡 - gebakken gestoofde kip
- Belut Lado Mudo - gebakken paling in een groene saus
- Daging bumbu Bali 1 - kruidig, gestoofd rundvlees
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...