Asinan Nanas
zoetzoer van ananas
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 ananas
1 kanaeelstokje (3cm)
2 sjalotjes
6 kruidnagels
2 rode lomboks
1/2 theel peperkorrels (wit)
2 eetl palmsuiker
1/2 theel ketumbar
1/4 theel jinten
2 eetl olie
500 ml azijn
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de ananas in stukjes. Snijd de sjalotjes fijn en de lomboks in dunne ringetjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de sjalotjes voor 2 minuten. Voeg dan het kaneelstokje, de kruidnagels, de peperkorrels, de ketumbar, de jinten en de lomboks toe en bak dit 1 minuut. Dan de palmsuiker en de azijn toevoegen en het geheel 1 minuut laten koken. Dan de ananas toevoegen en het laten afkoelen.
Zoeken
Laatst gelezen
- Semur Panji - gestoofd gekruid plakjes rundvlees
- Gai Yaang 2 - geroosterde kip
- Pindang Kuning
- Lawar daun Sebola - Zoetzuur van lente-uitjes en korianderblaadjes
- Gulai Ayam Padang - Padangse kip curry
- Sayur ikan pedah - sajoer gezouten vis
- Sup Lobak - Soep van rettich
- Tahu Taoco - tahoe gerecht
- Arem-Arem - gevulde rijstrolletjes
- Wawahu - gekruide gestoofde varkenskrabbetjes / spare ribs uit Minahasa
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...