logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Asinan Nanas
zoetzoer van ananas

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 ananas
1 kanaeelstokje (3cm)
2 sjalotjes
6 kruidnagels
2 rode lomboks
1/2 theel peperkorrels (wit)
2 eetl palmsuiker
1/2 theel ketumbar
1/4 theel jinten
2 eetl olie
500 ml azijn

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de ananas in stukjes. Snijd de sjalotjes fijn en de lomboks in dunne ringetjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de sjalotjes voor 2 minuten. Voeg dan het kaneelstokje, de kruidnagels, de peperkorrels, de ketumbar, de jinten en de lomboks toe en bak dit 1 minuut. Dan de palmsuiker en de azijn toevoegen en het geheel 1 minuut laten koken. Dan de ananas toevoegen en het laten afkoelen.

Add comment

Submit

who is online

We have 113 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44408980