zoeken
Recente reacties




Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.


Laatst gelezen
- Cok genem - rundvlees met kruidige kokosmelksaus
- Rendang Ayam Kentang - in kokosmelk gestoofde kip met krieltjes
- Nanas Masak Rempah - in gekruide kokosmelk gestoofde ananas
- Gulai Udang - in kokosmelk gestoofde kruidige garnalen
- Nong Kai Tod - gebakken drumsticks
- Udang Taoco - roerbak van garnalen met petai bonen en taoco
- Hoy Mang Pu Lourk - mosselen
- Wajik - cake van kleefrijst met gula jawa
- Tumis Kapri Ayam Jamur - roerbak van peultjes met kip
- Telor reboeng - roerei met bamboe
Kuah Asang - pittig gestoofde snapper


Kuah Asang
pittig gestoofde snapper
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 rode snapper (500 gr)
1 eetl limoensap
1 theel zout
1200 ml water
2 serai/sereh/citroengras
3 cm jahe
3 cm lengkuas/laos
3 jeruk purut blaadjes
1 pandan blad
1/2 theel zout
20 rode rawits
1 theel peper
3 eetl limoensap
1 bosje kemangi
3 rode lomboks
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 groente tomaten
Cara membuat:
bereiding:
Rasp de jahe en de laos. Snijd de lomboks, de sjalotjes, de knoflook en de tomaten in dunne plakjes en fijn. Knip het pandan blad in stukken en snijd de jeruk purut fijn.
Maak de vis schoon en halveer deze. Wrijf het in met het limoensap en het zout en laat dit 15 minuten intrekken.
Verhit in een pan het water en voeg de serai, de jahe, de laos, de jeruk purut, het pandan blad, het zout en de peper toe en breng aan de kook. Voeg dan de vis, de sjalotjes, de knoflook en de lomboks toe en kook de vis gaar.
Dan de limoensap, de kemangi blaadjes, de rawits en de tomaten toevoegen en breng aan de kook voor 3 minuten. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Be the first to comment.