Kuah Asang
pittig gestoofde snapper
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 rode snapper (500 gr)
1 eetl limoensap
1 theel zout
1200 ml water
2 serai/sereh/citroengras
3 cm jahe
3 cm lengkuas/laos
3 jeruk purut blaadjes
1 pandan blad
1/2 theel zout
20 rode rawits
1 theel peper
3 eetl limoensap
1 bosje kemangi
3 rode lomboks
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 groente tomaten
Cara membuat:
bereiding:
Rasp de jahe en de laos. Snijd de lomboks, de sjalotjes, de knoflook en de tomaten in dunne plakjes en fijn. Knip het pandan blad in stukken en snijd de jeruk purut fijn.
Maak de vis schoon en halveer deze. Wrijf het in met het limoensap en het zout en laat dit 15 minuten intrekken.
Verhit in een pan het water en voeg de serai, de jahe, de laos, de jeruk purut, het pandan blad, het zout en de peper toe en breng aan de kook. Voeg dan de vis, de sjalotjes, de knoflook en de lomboks toe en kook de vis gaar.
Dan de limoensap, de kemangi blaadjes, de rawits en de tomaten toevoegen en breng aan de kook voor 3 minuten. Serveer.