banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
@Jet v Steijnja, maar je kan het ook, wel schoongemaakt, in stukken snijden als je dat wil. Ik heb ook nog een versie waarbij de inktvis gevuld wordt.
Kokkie, goedenavond.
Blijft de inktvis in één stuk?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 25 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Kuah Asang
pittig gestoofde snapper


Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 rode snapper (500 gr)
1 eetl limoensap
1 theel zout
1200 ml water
2 serai/sereh/citroengras
3 cm jahe
3 cm lengkuas/laos
3 jeruk purut blaadjes
1 pandan blad
1/2 theel zout
20 rode rawits
1 theel peper
3 eetl limoensap
1 bosje kemangi
3 rode lomboks
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 groente tomaten

Cara membuat:
bereiding:
Rasp de jahe en de laos. Snijd de lomboks, de sjalotjes, de knoflook en de tomaten in dunne plakjes en fijn. Knip het pandan blad in stukken en snijd de jeruk purut fijn.
Maak de vis schoon en halveer deze. Wrijf het in met het limoensap en het zout en laat dit 15 minuten intrekken.
Verhit in een pan het water en voeg de serai, de jahe, de laos, de jeruk purut, het pandan blad, het zout en de peper toe en breng aan de kook. Voeg dan de vis, de sjalotjes, de knoflook en de lomboks toe en kook de vis gaar.
Dan de limoensap, de kemangi blaadjes, de rawits en de tomaten toevoegen en breng aan de kook voor 3 minuten. Serveer.

Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 84 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36329329