banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
@Jet v Steijnja, maar je kan het ook, wel schoongemaakt, in stukken snijden als je dat wil. Ik heb ook nog een versie waarbij de inktvis gevuld wordt.
Kokkie, goedenavond.
Blijft de inktvis in één stuk?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 25 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Kari Kambing
lamsvlees in een roomcurry

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees
1000 ml water
5 teentjes knoflook
5 sjalotjes
1 kaneelstokje
1 steranijs
3 cardamon
3 kruidnagels
50 ml room
1 tomaat
1/2 theel zout

Haluskan:
boemboe:
2 eetl ketumbar
1/2 theel jinten
1 theel anijszaad
11 gedroogde rawits
3 cm jahe
2 cm kunyit
2 teentjes knoflook
5 sjalotten

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de knoflook en de sjalotjes fijn. Snijd/hak de tomaat fijn en snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de knoflook voor 1 minuut. Voeg dan de sjalotjes toe en bak deze 2 minuten. Voeg dan de boemboe, de kaneel, de steranijs, de cardamon en de kruidnagels toe en bak dit 3 minuten. 
Voeg vervolgens het vlees, het water, de room, de tomaat en het zout toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is en de saus is ingedikt.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 69 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36329457