zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Itik Lado Ijo - eend in groene peper saus
- Tom Juet Gra-Dook Mu - Stoofpotje
- Ayam Goreng Kuning - geel gebakken kip
- Hobak Mandu - dumplings met courgette
- Acar ketimoen - atjar van komkommer
- Iga bakar madu lemon - gegrilde lamsrack met honing-citroen marinade
- Ayam Gagape - gekruide gestoofde kip
- Soto Kambing - lamsvleessoep
- Rica Bebek - smoor van eend in gekruide saus
- Ayam Pangupa - kruidige geroosterde kip
Kari Kambing - lamsvlees in een roomcurry


Kari Kambing
lamsvlees in een roomcurry
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees
1000 ml water
5 teentjes knoflook
5 sjalotjes
1 kaneelstokje
1 steranijs
3 cardamon
3 kruidnagels
50 ml room
1 tomaat
1/2 theel zout
Haluskan:
boemboe:
2 eetl ketumbar
1/2 theel jinten
1 theel anijszaad
11 gedroogde rawits
3 cm jahe
2 cm kunyit
2 teentjes knoflook
5 sjalotten
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de knoflook en de sjalotjes fijn. Snijd/hak de tomaat fijn en snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de knoflook voor 1 minuut. Voeg dan de sjalotjes toe en bak deze 2 minuten. Voeg dan de boemboe, de kaneel, de steranijs, de cardamon en de kruidnagels toe en bak dit 3 minuten.
Voeg vervolgens het vlees, het water, de room, de tomaat en het zout toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is en de saus is ingedikt.
lamsvlees in een roomcurry
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees
1000 ml water
5 teentjes knoflook
5 sjalotjes
1 kaneelstokje
1 steranijs
3 cardamon
3 kruidnagels
50 ml room
1 tomaat
1/2 theel zout
Haluskan:
boemboe:
2 eetl ketumbar
1/2 theel jinten
1 theel anijszaad
11 gedroogde rawits
3 cm jahe
2 cm kunyit
2 teentjes knoflook
5 sjalotten
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de knoflook en de sjalotjes fijn. Snijd/hak de tomaat fijn en snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de knoflook voor 1 minuut. Voeg dan de sjalotjes toe en bak deze 2 minuten. Voeg dan de boemboe, de kaneel, de steranijs, de cardamon en de kruidnagels toe en bak dit 3 minuten.
Voeg vervolgens het vlees, het water, de room, de tomaat en het zout toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is en de saus is ingedikt.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.