gekruid vlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr lams- of geitenvlees
2 eetl petis udang
2 tomaten
2 eetl ketjap manis
3 eetl olie
heet water
Haluskan:
boemboe:
7 sjalotten
5 teentjes knoflook
5 rode rawits
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng hierdoor de petis. Snijd het vlees in kleine blokjes en meng dit door de boemboe. Snijd de tomaten fijn. Meng de ketjap en de tomaten door het vleesmengsel. Verhit in een wok/wadjan de olie en voeg het vleesmengsel toe en bak dit voor 5 minuten. Voeg dan water toe en wel zoveel dat het vlees net onder staat. Laat het geheel zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is.
ingrediënten:
250 gr lams- of geitenvlees
2 eetl petis udang
2 tomaten
2 eetl ketjap manis
3 eetl olie
heet water
Haluskan:
boemboe:
7 sjalotten
5 teentjes knoflook
5 rode rawits
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng hierdoor de petis. Snijd het vlees in kleine blokjes en meng dit door de boemboe. Snijd de tomaten fijn. Meng de ketjap en de tomaten door het vleesmengsel. Verhit in een wok/wadjan de olie en voeg het vleesmengsel toe en bak dit voor 5 minuten. Voeg dan water toe en wel zoveel dat het vlees net onder staat. Laat het geheel zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is.