Hati Sapi Masak Kecap Gurih
lever in romige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr runderlever
750 ml kokosmelk
1 sereh/citroengras, witte deel
4 jeruk purut blaadjes
2 eetl kecap manis
1 theel zout
1 theel palmsuiker
Haluskan:
bumbu:
4 kemiri noten
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 cm jahe
1 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de lever in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de sereh en de jeruk purut en breng aan de kook. Dan de lever, de kecap, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar en totdat de saus is ingedikt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Kimchi van komkommer
- Gulai Kapau - in kokosmelk gestoofde groenten met vlees
- Empal pedis - droogggebakken vlees
- Rujak cingur - Groenten met koeienneus en pindasaus
- Semur Kacang Merah - stoofschotel met rode bonen en tahu
- Sapi Kerrie - rundvlees met kerrie
- Oe manu
- Rendang - rendang van rundvlees
- Ayam Goreng Asem Garem - gebakken gekruide kip
- Ayam Paniki Ternate - Gestoofde kip
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...