Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Babi cien a yo

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Babi cien a yo

Bahan-bahan:
ingrediënten:
10 kleine aardappelen
300 gr varkensvlees
1 eetl ketjap manis
200 ml kippenbouillon (zie recept)
1/2 theel peper
zout naar smaak
3 witte uien
olie

Haluskan:
boemboe:
1 eetl taotjo
5 cm gember (jahe/djahé)
1 theel ketumbar
5 sjalotten

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de aardappelen in plakken/partjes en het vlees in stukjes. Snijd de uien fijn. Verhit in een wok/wadjan wat olie en bak de aardappeln bruin. Laat deze uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in de wok/wadjan wat extra olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit rondom bruin. Dan de ketjap, de peper en het zout en de bouillon samen met de ui toevoegen en het geheel zachtjes gaar laten sudderen. Dan de aardapplen toevoegen en nog 2 minuten sudderen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 139 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41936580