Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Tongkol Suwir Manado - gekruide tonijn uit Manado

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Tongkol Suwir Manado
gekruide tonijn uit Manado

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr tonijn filet
1 theel limoensap
6 sjalotjes
2 salam blaadjes
2 sereh/citroengras
6 jeruk purut blaadjes
4 groene lomboks
1 tomaat
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
5 rode lomboks

Cara membuat:
bereiding:
Pluk de filet uit elkaar en marineer deze met het limoensap voor 15 minuten. Snijd de lomboks in schuine ringen en de sjalotjes in de plakjes. Snijd de tomaat in tukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes met de bumbu, de salam, de sereh en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan de lomboks en de tomaat toe en meng goed. Dan de vis, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng alles goed. Roer totdat alles gaar is geworden en het vocht vrijwel is verdampt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 115 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41029789