Tongkol Suwir Manado
gekruide tonijn uit Manado
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr tonijn filet
1 theel limoensap
6 sjalotjes
2 salam blaadjes
2 sereh/citroengras
6 jeruk purut blaadjes
4 groene lomboks
1 tomaat
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
5 rode lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Pluk de filet uit elkaar en marineer deze met het limoensap voor 15 minuten. Snijd de lomboks in schuine ringen en de sjalotjes in de plakjes. Snijd de tomaat in tukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes met de bumbu, de salam, de sereh en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan de lomboks en de tomaat toe en meng goed. Dan de vis, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng alles goed. Roer totdat alles gaar is geworden en het vocht vrijwel is verdampt.
Zoeken
Laatst gelezen
- groene currypasta
- Tumis Rebung Kankung
- Udang Nanas 2 - steurgarnalen met ananas
- Pare Santan Cabai Hijau - komkommer in een licht pittige kokosmelksaus
- Sambal Goreng Babi Buruku - varkensvlees
- Ayam Goreng Bogor - gebakken gestoofde kip met sambal
- Gulai Pucuk Ubi Kayu - cassave blaadjes in pittige kokosmelk
- Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
- Labu Masak Teri - gekruide chayote in saus
- Nung Pug Gwang Tung Salmon - pittige zalm steaks in gembersaus
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...