logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Tongkol Suwir Manado
gekruide tonijn uit Manado

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr tonijn filet
1 theel limoensap
6 sjalotjes
2 salam blaadjes
2 sereh/citroengras
6 jeruk purut blaadjes
4 groene lomboks
1 tomaat
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
5 rode lomboks

Cara membuat:
bereiding:
Pluk de filet uit elkaar en marineer deze met het limoensap voor 15 minuten. Snijd de lomboks in schuine ringen en de sjalotjes in de plakjes. Snijd de tomaat in tukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes met de bumbu, de salam, de sereh en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan de lomboks en de tomaat toe en meng goed. Dan de vis, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng alles goed. Roer totdat alles gaar is geworden en het vocht vrijwel is verdampt.

Add comment

Submit

who is online

We have 67 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176549