pittig gestoofde tonijn uit Manado
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr tonijn
1/2 theel citroensap
1/2 theel zout
4 sereh/citroengras
2 pandan blad
2 cm kunyit
3 cm jahe
1 theel zout
8 jeruk purut blaadjes
200 ml water
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
10 groene rawits
9 rode lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in stukjes van 3x2x2 cm en marineer deze met het zout en het citroensap voor tenminste 20 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu tot een grove pasta. Rooster de kunyit en wrijf of maal deze fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de sereh, de pandan, de kunyit en de jahe voor 4 minuten. Voeg dan de tonijn toe en bak deze totdat de kleur verandert. Voeg dan het zout toe en meng goed. Vervolgens het water en de jeruk purut toevoegen en roer totdat het water is geabsorbeerd.