Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Tongkol Tinoransak - pittig gestoofde tonijn uit Manado

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Tongkol Tinoransak
pittig gestoofde tonijn uit Manado

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr tonijn
1/2 theel citroensap
1/2 theel zout
4 sereh/citroengras
2 pandan blad
2 cm kunyit
3 cm jahe
1 theel zout
8 jeruk purut blaadjes
200 ml water
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
10 groene rawits
9 rode lomboks

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in stukjes van 3x2x2 cm en marineer deze met het zout en het citroensap voor tenminste 20 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu tot een grove pasta. Rooster de kunyit en wrijf of maal deze fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de sereh, de pandan, de kunyit en de jahe voor 4 minuten. Voeg dan de tonijn toe en bak deze totdat de kleur verandert. Voeg dan het zout toe en meng goed. Vervolgens het water en de jeruk purut toevoegen en roer totdat het water is geabsorbeerd.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 62 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41017815