banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
@Jet v Steijnja, maar je kan het ook, wel schoongemaakt, in stukken snijden als je dat wil. Ik heb ook nog een versie waarbij de inktvis gevuld wordt.
Kokkie, goedenavond.
Blijft de inktvis in één stuk?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 24 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Tongkol Tinoransak
pittig gestoofde tonijn uit Manado

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr tonijn
1/2 theel citroensap
1/2 theel zout
4 sereh/citroengras
2 pandan blad
2 cm kunyit
3 cm jahe
1 theel zout
8 jeruk purut blaadjes
200 ml water
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
10 groene rawits
9 rode lomboks

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in stukjes van 3x2x2 cm en marineer deze met het zout en het citroensap voor tenminste 20 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu tot een grove pasta. Rooster de kunyit en wrijf of maal deze fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de sereh, de pandan, de kunyit en de jahe voor 4 minuten. Voeg dan de tonijn toe en bak deze totdat de kleur verandert. Voeg dan het zout toe en meng goed. Vervolgens het water en de jeruk purut toevoegen en roer totdat het water is geabsorbeerd.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 90 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36328261