Zoetzuur van groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr.gemengde groenten (witte kool, worteltjes, sperzieboontjes,bloemkool,komkommer en tauge)
4 rode uien
3 teentjes knoflook
4 cm gember (jahe/djahé)
5 kemiri noten
3 cm kunyit (kurkuma)
1 theel.zout
100 ml natuurazijn
4 eetl. gula jawa (palmsuiker)
2 eetl.olie
Cara Membuat:
bereiding:
Snijd de groenten fijn en in reepjes of in kleine stukjes. Wrijf of maal de kruiden en specerijen fijn tot een boemoe. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Dan de boontjes toevoegen met de azijn, gevolg door de overige groenten. Eventueel wat water toevoegen en alles zachtjes gaar stoven
ingrediënten:
500 gr.gemengde groenten (witte kool, worteltjes, sperzieboontjes,bloemkool,komkommer en tauge)
4 rode uien
3 teentjes knoflook
4 cm gember (jahe/djahé)
5 kemiri noten
3 cm kunyit (kurkuma)
1 theel.zout
100 ml natuurazijn
4 eetl. gula jawa (palmsuiker)
2 eetl.olie
Cara Membuat:
bereiding:
Snijd de groenten fijn en in reepjes of in kleine stukjes. Wrijf of maal de kruiden en specerijen fijn tot een boemoe. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Dan de boontjes toevoegen met de azijn, gevolg door de overige groenten. Eventueel wat water toevoegen en alles zachtjes gaar stoven